Forțele armate ucrainene au capturat o celebră lunetistă care a activat în republicile separatiste după 2014 de partea forțelor pro-ruse. Potrivit site-ului Censor.net, ea ar fi vinovată de moartea a cel puțin 40 de persoane, inclusiv civili.

Citeste si: Volodimir Zelenski vrea să participe la gala Oscar

Informațiile privind capturarea celebrei lunetiste au fost postate vineri pe pagina de Facebook a agenției de știri a Ministerului Apărării, ArmyInform.

"Baghera", rănită și abandonată

"Baghera"- alias Irina Starikova- a împușcat prizonieri ucraineni începând cu anul 2014. Potrivit Libertatea.ro, Baghera era rănită când a fost capturată și i s-a acordat asistență medicală.

Citeste si: Joe Biden, mesaj pentru Vladimir Putin, din Polonia. "Lumea liberă este unită" împotriva războiului "brutal" declanșat de Rusia

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, ea susține că a fost abandonată pe câmpul de luptă: „M-au abandonat. Știind că sunt rănită și având ocazia să mă ia de acolo, au decis să mă părăsească, în speranța că voi muri”, a explicat ea. 

Lunetista "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei

Cine este lunetista "Baghera"

"Baghera", alias Irina Starikova, ar fi, de fapt, o sârboaică, Daniela Lazovic, fostă jucătoare de handbal, ce are un trecut plin de infracțiuni în țara ei. Potrivit sursei citate, ea a fost o vreme călugăriță, cu numele de maică Xenia, la Gornji Milanovac, apoi a fost condamnată pentru trafic de droguri.

Ulterior "Baghera" a trecut la islamism, iar din 2014 a ajuns în Ucraina, unde s-a alăturat forțelor separatiste pro-ruse din estul țării, din Donbas.

Armata ucraineană și serviciile secrete o vânau din 2014, după ce a fost acuzată că a ucis prizonieri ucraineni capturați de forțele separatiste.  

Citeste si: Un comandant din armata Rusiei a fost ucis de proprii soldați

Lunetista "Baghera", capturată de forțele armate ale Ucrainei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si