Terapia cu celule CAR-T poate fi "tratament curativ" pentru leucemia limfocitară cronică, spun cercetătorii. Aceasta reprezintă aproximativ un sfert din cazurile noi de leucemie.
În lucrarea prezentată de cercetători este descrisă monitorizarea timp de 10 ani a primilor pacienți tratați cu aceest tip de celule. Aceasta reprezintă "prima terapie celulară realizată din sistemul imunitar al pacientului", a declarat dr. Carl. June, unul dintre autorii studiului și imunolog specializat în problemele cauzate de cancer de la Universitatea din Pennsylvania.


Celule CAR-T sunt un tratament de imunoterapie conceput pentru leucemia pentru valorificarea propriului sistem imunitar.
Cercetătorii- de la Universitatea din Pennsylvania și de la Institutul Novartis pentru Cercetare Biomedicală din Cambridge- au studiat celulele T de lungă durată la cele două persoane cu leucemie care erau în remisie completă în 2010, după ce au fost perfuzate cu celule CAR-T. Cei doi au rămas în remisie la mai bine de 10 ani după perfuzie, au observat cercetătorii.

Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii

Acest tip de terapie a fost administrat la sute de pacienți

David Porter, autor al studiului, a spus că aceste terapii au fost administrate la sute de mii de oameni pe an, dar a subliniat că acest tip de tratament poate avea și efecte secundare grave.
"Am reușit să izolăm și să analizăm celulele cu noi tehnologii și ni s-a oferit o înțelgere foarte bună asupra mecanismului bolii și a răspunsului ambilor pacienți",

a declarat Joseph Melenhorst, de la Universitatea din Pennsylvania.
Prima perfuzie de celule CAR-T i-a fost făcută în septembrie 2010.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"În 2010, nici nu ne-am gândit că aceasta ar fi o terapie curativă. În acest moment însă, la 10 ani, nu mai sunt celule leucemice și încă avem celulele CAR-T care țin sub control leucemia reziduală", a spus dr. Carl June.

Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai mâncaţi SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si