Iată câteva sfaturi oferite de Dr. Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice din Capitală.

Primii pași în a scăpa de grăsimea în exces:

1. Este necesară ordonarea regimului de viață, prin activitate fizică și alimentație corespunzătoare. În vederea realizării acestui obiectiv este recomandat să apelați la medicul nutriționist și la antrenori specializați în exerciții pentru reducerea țesutului adipios.
2. Mi-am ordonat regimul de viață, dar progresul este lent.

Ce mijloace suplimentare mai am la dispoziție? În acest caz, aveți la dispoziție cabinetul medicului estetician. Există o serie de proceduri în vederea reducerii țesutului adipos de la nivelul dorit. Acestea se adresează atât zonelor de intervenție, cât și grosimii. Procedurile sunt atât chirurgicale, cât și non-chirurgicale.

Cum aleg procedura potrivită pentru mine?

În primul rând, este necesară prezentarea la un consult. În funcție de ce vă deranjează și de ce este oportun, medicul va îndeplini un plan de tratament.

Dacă stratul de grăsime este gros și extins, procedura recomandată, în general, este lipoaspirația.

Procedura constă în injectarea unui ser care va disloca depozitele de grăsime. Acesta va fi aspirat ulterior cu ajutorul unei canule. Efectele sunt imediate. Procedura se efectuează de obicei cu anestezie totală și nu este dureroasă. Un avantaj al acestei proceduri este acela că din grăsimea rezultată se poate obține o remodelare corporală eficientă.

Aceasta este preparată și reinjectată în special la nivelul feselor și sânilor, dar se poate inclusiv la nivel facial.

Postoperator poate exista un ușor disconfort, cu contraindicații în ceea ce privește efortul fizic. Cu toate acestea, pacienta își poate relua activitățile cotidiene după numai câteva zile.
Postoperator, medicul specialist va prescrie:

- Antibiotice pentru prevenirea infecțiilor
- Antialgice pentru ameliorarea disconfortului
- Antiinflamatoare pentru a menține inflamația în cote minime

Este necesar câte un control la 2 săptămâni, o lună și 3 luni.
O astfel de procedură poate costa între 1.500 și 3.000 de euro, în funcție de numărul de zone.

Din punct de vedere non-chirurgical, tratamentele se adresează depozitelor localizate de grăsime. Acestea pot fi la coapse, abdomen, spatele brațelor sau chiar la gușă. Astfel, stratul de grăsime nu trebuie să depășească 2,5 mm și să fie localizat. Se tratează prin injectarea unui cocktail care are rolul de a topi și disloca acest depozit. Procedura se efectuează sub anestezie locală, pe bază de cremă cu lidocaină. Sunt necesare minimum 3 ședințe la interval de 2 săptămâni, prețul unei ședințe fiind de 160 de euro. Nu există contraindicații majore după această procedură.

Cum mențin rezultatul procedurilor?

Așa cum am menționat mai sus, modul de viață echilibrat este absolut necesar în vederea succesului procedurilor medicale. Intervențiile estetice nu substituie o dietă echilibrată și mișcarea regulată. Dimpotrivă, în absența acestora repetarea procedurilor poate fi necesară. Grija față de noi înșine începe cu propriul comportament și atitudine, iar ulterior culminează cu intervenția specialiștilor avizați în acest sens, explică Dr. Andrei Gregorian, manager clinica estetică.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop MARTIE. Zodia care trece prin conflicte. Schimbari pentru toti nativii

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si