Centrala Nucleară de la Cernobîl, în care a avut loc cea mai mare catastrofă nucleară civilă din istorie, în 1986, ”a fost complet debranşată de la reţeaua electrică, din cauza acţiunilor militare ale ocupantului rus”, anunţă operatorul într-o postare pe Facebook.
Centrala Nucleară de la Cernobîl, ”complet” debranşată de la reţeaua electrică
”Instalaţia nu este alimentată electric”, precizează Ukrenergo.
Citeste si: Oferta "finală" a lui Putin se află pe masa lui Zelenski. Ce urmează în cazul unui refuz
Citeste si: VIDEO| Coadă imensă de mașini la o benzinărie din Gherla. Șoferii au așteptat în medie o oră până să alimenteze
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Armata rusă a cucerit centrala nucleară de la Cernobâl pe data de 24 februarie 2022.
Armata rusă a cucerit centrala nucleară de la Cernobâl
„După o bătălie dură am pierdut controlul asupra zonei Cernobîl. Situația fostei centrale nucleare Cernobâl, a sarcofagului și a zonelor de depozitare a deșeurilor este necunoscută”, a transmis consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak.
Citeste si: Cât ar mai trebui să reziste Ucraina în fața atacurilor armatei ruse: "Au nevoie de o victorie înainte de a intra în negocierile finale"
Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că forțele ruse încearcă să preia controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl.
”Forțele de ocupație ruse încearcă să ocupe Centrala nucleară de la Cernobîl. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Am discutat cu premierul suedez. Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, a scris pe Twitter președintele Volodimir Zelenski.
Ministerul de Externe ucrainean a repetat avertismentul lui Zelenski, postând pe Twitter că un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea „provoca un alt dezastru ecologic”. „În 1986, lumea a văzut cel mai mare dezastru tehnologic la Cernobîl. Dacă Rusia continuă războiul, Cernobîl se poate întâmpla din nou în 2022”, a scris ministerul pe Twitter.