Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a avertizat, sâmbătă, că există un risc de pulverizare de substanţe radioactive la centrala nucleară Zaporojie, informează AFP.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Medvedev spune că Rusia nu poate opri războiul

Energoatom a precizat că ruşii au bombardat de mai multe ori zona în ultima zi şi că există şi riscul unui incendiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Lukașenko amenință Occidentul. Avioanele din Belarus vor transporta bombe nucleare

“Infrastructura centralei a fost afectată şi există riscul unor scurgeri de hidrogen şi de pulverizare de substanţe radioactive”, a precizat compania pe Telegram, potrivit News.ro.

Acuzații între Rusia și Ucraina, în pericol toată Europa

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a acuzat armata ucraineană că a bombardat centrala Zaporojie de trei ori în ultimele 24 de ore.

zaporojie

Accident nuclear la Zaporojie?

[Sursa foto: Twitter]

Situată în sudul Ucrainei, centrala Zaporojie a fost deconectată de la reţeaua electrică joi, pentru prima dată în istoria sa, ca urmare a unui incendiu cauzat de un bombardament ce a produs pagube asupra unei linii electrice.

Temeri privind un accident nuclear de proporții

Având şase reactoare cu o capacitate de 1.000 de megawaţi fiecare, centrala Zaporojie se află din luna martie în mâinile forţelor ruse.

În ultimele săptămâni, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente care au vizat locul acestei centrale, ceea ce a sporit temerile privind producerea unei catastrofe de tipul celei din 1986 de la Cernobîl.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si