În total, la nivelul țării vor funcționa 60 de astfel de centre. Acestea au rolul de a elibera pe cât posibil Unitățile de Primiri Urgențe, dar și de a reduce timpul de așteptare, precum și de a facilita accesul la asistenţa medicală pediatrică.

Centre de evaluare pediatrică în mai multe orașe din țară

Spre exemplu, în județul Bihor vor funcționa două astfel de centre.

Unul dintre ele va fi deschis la Spitalul Clinic Pelican Oradea, de pe strada Corneliu Coposu nr. 14 A și 14 B, cu program de luni până vineri între orele 8 și 16.

Citește și: Nicole a dispărut chiar de ziua fiului ei. Familia româncei cere ajutorul

De asemenea, Clinica Lavinia Davidescu din Oradea și-a oferit disponibilitatea de a deschide centru de evaluare pediatrică. Acesta se găsește pe strada Gheorghe Doja nr 1A, telefon 0359.801.010 și 0359.801.011, de luni până vineri inclusiv, între orele 8.00 – 13.00.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Copiii care au simptome de viroză respiratorie trebuie evaluaţi mai întâi de către medicul de familie, iar dacă prezintă simptomatologie sunt trimiși la astfel de centre.

De la centrele de evaluare pediatrică, dacă este cazul, copiii cu forme severe sau cu factori de risc, vor fi trimiși la spitale ”, a explicat dr. Călin Sonea.

Recomandările medicilor 

Odată cu apariția sezonului rece, infecțiile respiratorii sunt tot mai frecvente. Medicii fac în acest context mai multe recomandări în cazul copiilor ce prezintă o infecție respiratorie acută, dar care pot fi tratați acasă.

Citește și: Tragedie noaptea la UPU Focșani. O femeie s-a stins din viață după jumătate de oră de la internare

Durata bolii este 7-10 zile, iar starea copilului se îmbunătățește treptat. Medicamentele ajută copilul să tolereze boala mai ușor, dar nu îl vindecă mai repede. Cele mai multe infecții sunt virale de aceea antibioticele nu sunt, în general, recomandate și se administrează doar la indicația medicului ”, spun medicii.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si