Close sidebar
Close sidebar

Locul în care se va realiza imunizarea populației din România, împotriva Coronavirus. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Începe vaccinarea împotriva Covid-19, în România. Ministerul Sănătății a aprobat noile centre în care românii se vor imuniza sub supravegherea unui medic specialist.

Georgiana Balaban,

Începe vaccinarea coronavirus în România. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii se vor vaccina împotriva Covid-19. Ministerul Sănătății a aprobat noile centre în care se va realiza vaccinarea, atunci când va sosi leacul. Oamenii pot fi vaccinați în locuri special amenajate, sub atenția unui doctor specializat.

Au fost aprobate, prin ordin de ministru, noile centre în care se va realiza vaccinarea împotriva Sars-Cov-2. În aceste centre, sunt așteptați cetățenii care vor să se imunizeze voluntar. Ordinul stabilește, astfel, autorizarea, organizarea și modul de desfășurare a centrelor de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Citeste si: În ce spitale din România vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid? Lista celor 10 spitale

Conform documentului emis astăzi, centrele de vaccinare vor fi organizate și distribuite, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene și de municipiu, după cum urmează:

  • centre de vaccinare fixe;
  • centre de vaccinare mobile.

Centrele mobile de vaccinare sunt niște caravane deținute de Ministerul Afacerilor Intere-Departamentul pentru Situații de Urgență, dar și/sau de Ministerul Apărării Naționale și structurilor subordonate acestora.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Klaus Iohannis vrea să se vaccineze împotriva CORONAVIRUS, dar nu este lăsat. Motivul este uluitor

Unde se pot imuniza românii împotriva Coronavirus. [Sursa foto: PixaBay]

Centre de vaccinare de tip drive-through

Românii pot fi vaccinați și în centrele de tip drive-through. Astfel de centre sunt reprezentative pentru marile orașe, unde populația este în număr mai mare, pentru a se evita aglomerațiile.

Oamenii pot fi vaccinați, de asemenea, și în cabinetele medicilor de familie, în funcție de evoluția epidemiologică din România, dar și de numărul de doze de vaccin disponibile.

Locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2

Conform ordinului de ministru, fiecare centru de vaccinare va avea în compoziție și un medic coordonator, care va supraveghea fiecare pacient venit să se imunizeze. Imunizarea va fi realizată de către personalul medical specializat și calificat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Este de știut faptul că vaccinul se va realiza pe bază de programare. Acest lucru va asigura un flux de oameni unidirecțional, fără a se intersecta între ei. După efectuarea triajului epidemiologic, se va realiza imunizarea și se va stabili perioada de supraveghere post-vaccinare.

Oamenii pot face programări on-line, telefonic, prin intermediul medicului de familie sau prin contactarea direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, dacă este cazul.

Centrele principale de imunizare împotriva COVID-19:

  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca;
  • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța;
  • Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova;
  • Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria" Brașov;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI