Alexandrul Rafila a făcut un anunț mult așteptat. Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru construirea Centrului de Arşi Gravi de la Târgu Mureş.

Unde va fi amplasat centrul?

Centrul va fi amplasat în curtea spitalului existent şi va avea conexiune cu clădirea principală. Vorbim de o investiţie de 322 milioane lei şi este asigurată de către Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru construcţia Centrului de Arşi Gravi de la Tg. Mureş. Centrul pentru Arşi Gravi va fi amplasat în curtea spitalului existent şi va fi conectat la clădirea principală a acestuia”, a scris Alexandru Rafila, joi pe Facebook.

Citește și: Opt ani de la tragedia Colectiv. Apropiații victimelor au aprins lumânări în fața clubului: ”România tot nu și-a plătit încă datoria față de victime”

Centru de Arşi Gravi de la Târgu Mureş

Centru de Arşi Gravi de la Târgu Mureş

[Sursa foto: Alexandru Rafila - Facebook]

Centrul va avea șapte etaje

Noul centru va avea şapte etaje, iar aria construită – desfăşurată va fi de 24.577 mp. Noul centru va avea: centru de arşi cu cinci paturi pentru pacienţi critici, 10 paturi pentru terapie intermediară şi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 57 de paturi şi 25 de săli de operaţie distribuite pe două etaje, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

”România construieşte spitale!”

Investiţia se ridică la 322 de milioane de lei şi va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială, mai indică sursa citată. ”România construieşte spitale!”, a fost mesajul ministrului Rafila.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În luna august, Alexandru Rafila declara că patru paturi de Mari Arşi, dintre care 24 sunt pentru adulţi şi 10 pentru copii, sunt funcționale în România.

Tot atunci preciza că există proiecte aflate în derulare la Timişoara, Târgu Mureş şi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală. Astfel, alte 20 de paturi vor fi disponibile în circa doi ani.

Centru de Arşi Gravi de la Târgu Mureş

Centru de Arşi Gravi de la Târgu Mureş

[Sursa foto: Alexandru Rafila - Facebook]

Citește și: Un spital din Botoșani a fost închis în totalitate. Singurul doctor al unității medicale a plecat în concediu. „Doamne ferește!”

”Lumea crede că e vorba doar de nişte paturi fizice pe care le cumperi sau nu le cumperi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Nu e vorba de paturi, e vorba de un întreg sistem şi de o îngrijire de înaltă calificare, or oameni aceştia care sunt înalt calificaţi nu pot aştepta să aibă pacient, trebuie să lucreze, ei lucrează în secţiile de chirurgie plastică şi am o foarte bună colaborare cu Comisia de chirurgie plastică.

Trebuie să înţelegem că această activitate care este extraordinară, dar care apare în afara activităţilor curente pe care le desfăşoară aceşti medici...

deci este o mobilizare, dar nu poţi să ai în stand by 100 de echipe medicale sau 50 de echipe medicale care aşteaptă să se întâmple o nenorocire, ei trebuie să lucreze în sistemul de sănătate, să ofere serviciile medicale pe care pot să le facă”, a declarat Rafila, în luna august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si