În noaptea de duminică spre luni, un bombardament a lovit un centru comercial în nord-vestul capitalei, omorând cel puţin opt oameni, a confirmat primarul Kievului, Vitali Kliciko. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere.

Citeste si: Orașele din Ucraina, sub tituri neîncetate

Şase clădiri rezidenţiale, două şcoli şi două creşe din apropiere au fost de asemenea avariate, a precizat primarul orașului.

Un imens crater a rămas la locul exploziei:

Motivul pentru care este distrus un centru comercial

Pe rețelele de socializare, mulți comentatori au speculat că motivul probabil al atacului rusesc ar fi fost să distrugă din rețeaua de unități care ar putea aproviziona cetățenii Kievului în caz de asediu prelungit.

Citeste si: Negocierile dintre Rusia și Ucraina, departe de punctul în care Putin și Zelenski se pot întâlni față în față

Noi fotografii apărute pe internet arată una din clădirile adiacente mallului și în care par a fi adăpostite mai multe vehicule militare ucrainene, posibilă țintă pentru ruși.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Momentul în care racheta rusească lovește centrul comercial din Kiev a fost surprins de camerele de supraveghere:

Imagini cu centrul comercial, înainte și după atacul Rusiei

Centrul comercial Retroville din nord-vestul Kievului este în prezent un crater lat de zeci de metri în fața unei clădiri carbonizate de 10 etaje.

Întreaga parte de sud a imensului centru comercial a fost distrusă, la fel ca și un club de fitness, potrivit Euronews.com.

Dărâmături, vehicule distruse și fiare arse reprezintă scena pe sute de metri. Luni dimineață, pompierii și personalul militar lucrau în dărâmături pentru a căuta alte victime.

Capitala ucraineană s-a golit deja de cel puţin jumătate din cei 3,5 milioane de locuitori de la debutul invaziei armatei ruse în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si