Close sidebar
Close sidebar

Centrul Infotrafic a făcut anunțul: Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

Potrivit anunțului făcut de Infotrafic, pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă.

Alexandra Bercea,

Se circulă in condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

[Sursa foto: colaj fotojet]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iarna a venit mult mai rapid în anumite zone din țară, decât în mod normal. Primii fulgi de zăpadă și-au făcut apariția, fapt ce a transformat totul într-un peisaj de poveste. Totodată, pe anumite drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă.

În urma unui anunț făcut de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la orele dimineții se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului Harghita. Nu au fost impuse restricții de circulație.

,,Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului Harghita, dar nu sunt impuse restricții de circulație.

Este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș și Sibiu, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de trafic, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului!'', potrivit Infotrafic.

Ceața este semnalată pe mai multe artere rutiere

De asemenea, pe mai multe artere rutiere din județele Bistrița-Năsăud, Harghita și Sibiu este semnalată ceața.

În aceste zone vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 metri.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Ninsorile și vântul puternic au pus în dificultate șoferii. În Harghita, doi arbori s-au prăbușit, iar câteva persoane au fost rănite

Mai mult decât atât, pe arterele principale: autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat. Vizibilitatea este bună.

Se circulă in condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmeze șoferii?

Conducătorii auto sunt sfătuiți de Infotrafic să circule prudent. De asemenea, trebuie să se asigure înainte de a efectua orice manevră.

Se recomandă mărirea distanței de siguranță între autovehicule, dar și evitarea depășirilor riscante. Totodată, viteza trebuie adaptată la condițiile de trafic, fiind adoptată o conduită preventivă pe tot parcursul traseului.

Se circulă in condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citește și: VIDEO/FOTO- Zăpada a ajuns în țară. La munte, stratul de zăpadă s-a format și a fost nevoie de intervenția utilajelor

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Turiștii au fost surprinși de prima ninsoare din acest sezon. Stratul de zăpadă a atins 10 cm la Bâlea Lac. Temperaturile sunt negative. De asemenea, în masivul Șureanu sau Iezer Păpușa, iarna s-a instalat.

Spre surprinderea turiștilor, ninsorile s-au înregistrat și la Bușteni, potrivit Antena3.ro

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Autoritățile le recomandă șoferilor care tranzitează aceste zone să-și echipeze corespunzător autoturismele și să circule cu atenție sporită pentru evitarea eventualelor incidente.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI