Close sidebar
Close sidebar

Cercetatorii italieni au identificat descendentii lui Leonardo da Vinci. Printre ei se afla si un cunoscut regizor

Doi cercetatori italieni au identificat rudele in viata ale lui Leonardo da Vinci. Desi nu se stie unde se afla trupul geniului Renasterii, cei doi cercetatori au reusit sa reconstituie istoria familiei sale folosind cercetari de arhiva si documente si morminte din Franta si Spania. Pana acum, se credea ca familia da Vinci s-a stins odata cu el, in 1519, cand pictorul si inginerul renascentist a murit la Amboise in Franta.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Istoricii Alessandro Vezzosi si Agnese Sabato i-au identificat pe descendentii tatalui sau, Ser Piero da Vinci. In total, ar exista 35 de descendenti ai familiei lui Leonarda da Vinci, printre care si regizorul si producătorul Franco Zeffirelli.

In urma acestei descoperiri, oamenii de stiinta ar putea izola ADN-ul lui da Vinci, la 1500 de ani de la moartea acestuia si disparitia ramasitelor sale.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Anuntul privind descendentii vii ai familiei maestrului renascentist a declansat emotie la Vinci, orasul toscan de unde este originar marele renascentist, unde multi oameni au aflat ca au legatura cu artistul.

"Mama mea, Dina, a avut, prin urmare, dreptate. Ea ne vorbea despre documente si litere scrise pe candelabre care puteau fi citite numai in oglinda", cu referire la faptul ca Da Vinci a scris, uneori, de la dreapta la stanga fiind nevoie de o oglinda pentru a descifra unele dintre scrierile sale", a declarat pentru ziarul 'La Stampa' Giovanni Calosi, unul dintre descendenti.

" Nu am acordat niciodata importanta acestor documente care au fost pierdute si vândute. Dar, ceea ce am considerat mult timp drept o legenda transmisa din generatie in generatie s-a dovedit a fi, in cele din urma, adevarat", a adaugat Calosi, fost anticar care a colaborat la acest studiu timp de noua ani, mai noteaza agentia France Presse
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI