Academia Suedeză a decis ca premiul Nobel pentru Chimie să fie acordat cercetătorilor John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham şi Akira Yoshino "pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion".

Luni, cercetătorii William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza au câştigat premiul Nobel pentru Medicină pe 2019 “pentru descoperirile lor despre cum simt celulele şi cum se adaptează la concentraţia de oxygen”.

Marţi, canadianul James Peebles şi elveţienii Michel Mayor şi Didier Queloz au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru Fizică pe 2019 pentru “contribuţia la înţelegerea evoluţiei universului şi a locului Pământului în cosmos”.

Anul trecut, oamenii de ştiinţă Frances H. Arnold (SUA), George P. Smith (SUA) şi Sir Gregory P. Winter (Marea Britanie) au fost recompensaţi cu Nobel "pentru dezvoltarea de proteine care au soluţionat problemele chimice ale omenirii".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Cercetătorii William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza au câştigat Nobelul pentru Medicină

Citeste si: James Peebles, laureat Nobel pentru Fizică pe 2019: Putem fi siguri că nu vom putea vedea niciodată vieţile de pe alte planete

Potrivit nobelprize.org, când Marie Curie a fost premiată în 1911 cu Nobelul pentru Chimie ea a devenit prima persoană care deţinea două premii.

Marie Curie a primit în 1903 şi Nobelul pentru Fizică.

Între 1901 şi 2017 au fost acordate 109 Premii Nobel pentru Chimie.

Dintre acestea 63 au fost acordate unui singur laureat. Patru femei au fost premiate cu Nobel pentru Chimie până acum.
Frederick Sanger a fost premiat pentru Chimie de două ori, în 1958 şi în 1980.

Cel mai tânăr laureat în Chimie este Frédéric Joliot, în vârstă de 35 de ani, care a câştigat Nobelul în 1935. Cel mai în vârstă- John B. Fenn, în vârstă de 85 de ani, care a primit distincţia în 2002.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si