”Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile centrale şi locale, va organiza luni, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, a transmis Ministerul Apărării.

Citeste si: Horoscop, 24 ianuarie 2022. Oferte de muncă în străinătate pentru o zodie

Ceremonii însoțite de  președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă 

În București, de la ora 11, la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, va avea loc ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”. Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” şi Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” vor lua parte la eveniment,unde vor fi prezenți Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Un alt eveniment va avea loc de la ora 12:30, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Dealul Patriarhiei Române, în organizarea Prefecturii Capitalei și a MApN.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Ce semnificatie are Mica Unire de la 1859, sarbatorita in fiecare an pe 24 ianuarie?

Clopotele vor răsuna în biserici timp de un minut

Un alt eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor se va desfășura, de la ora 14:00, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefului Executivului.
”La ora 12:00, va fi săvârşită slujba de TE DEUM ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră naţională, act la care Biserica Ortodoxă Română

a contribuit în mod semnificativ. După oficierea slujbei de TE DEUM, va fi depusă o coroană de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din apropierea Catedralei Patriarhale”, a transmis Patriarhia Română.

Slujba TE DEUM va fi oficiată în toate bisericile din țară, iar clopotele vor fi trase timp de un minut.

”La sfârşitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut. Aniversarea Unirii Principatelor Române şi comemorarea celor care au contribuit la realizarea acesteia sunt un act solemn care menţine aprinsă candela unităţii şi demnităţii noastre naţionale”, a mai transmis Patriarhia.

Citeste si: 24 ianuarie 2022, zi liberă: Veste bună pentru români. Ce se sărbătoreşte în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si