A crescut cererea de asigurări pentru locuințe în țara noastră. Românii au realizat dupa devastatorul cutremur din Turcia că asigurarea pentru locuință este extrem de necesară. 

Creștere a cererii pentru asigurări

Legea îi obligă pe oameni să aibă încheiată o poliță în caz de dezastru natural, dar în practică foarte puțini sunt cei care și respectă acest lucru. În România, doar 20% dintre locuințe sunt asigurate. 

La nivelul Uniunii Europene, gradul de asigurare al locuințelor este de 63%.

Citește și: Inflația în Ungaria a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 27 de ani

Potrivit specialiștilor din Iași, în ultimul timp se observă o creștere a cererii pentru asigurări, inclusiv pentru cele de locuințe.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am primit mai multe telefoane decât de obicei. Potențialii clienți sună și cer mai multe detalii, despre preț, ce asigură, cât timp trebuie să plătească, ce sumă primesc în cazul unui cutremur. Cererea pentru asigurările de orice tip este în creștere, dar ar fi recomandat ca toți proprietarii de locuințe să încheie polițe de asigurări”, a declarat Mihaela Aneculăesei, broker de asigurări, pentru bzi.ro

Citește și: Turcia s-a deplasat cu trei metri mai aproape de Grecia în urma cutremurelor devastatoare

De asemenea, în ultimii ani, tot mai multe persoane își asigură bunurile de valoare.

Cât costă asigurarea locuinței

În țara noastră există două tipuri de poliţe de asigurări pentru locuinţe- obligatorie şi facultativă. Cea impusă de stat costă 20 de euro pentru locuințele moderne.

Pentru casele din caramizi sau chirpici, suma se înjumătățește.  

Citește și: Polițiștii cer ajutorul cetățenilor pentru ca o femeie, victimă a unui furt, să fie identificată

Pentru acești bani, cei care au polița de asigurare primesc protecție pentru daunele provocate de cutremur, inundații și alunecări de teren, în limita unor daune de 10.000 de euro pentru casele din chirpici și 20.000 de euro pentru locuințele din materiale moderne.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si