2, 3 lei pana la 10 lei. Atat ii intind oamenii carora Petre, barbatul de 39 de ani le strarneste mila.

In 3 ore, cat l-am supravegheat a strans nu mai putin de 100 de lei. Am incercat sa vorbim cu el ca simpli trecatori. Varianta lui este total diferita de realitate.

- “Cat faci pe zi? Pana intr-un milion. (n.r. 100 de lei).
- De ce cersesti? De ce?
- Pai, o zi vin, 2,3 stau acasa”.

Cand a vazut insacamera de filmat, suma s-a micsorat la jumatate.

“Fac 50 de lei pe zi”, spune Petre Lelita.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daca cele spuse de barbat ar fi adevarate, intr-o luna ar strange nu mai putin de 3500 de lei. Aceasta suma reprezinta insa, doar jumatate din castigul lunar al individului.

“- Sa munciti ati incercat vreodata? Pai, mi-a dat cineva de munca?
- Cati ani aveti?
- Primiti bani pentru handicap?
- Da, da. Pensie de handicap. Da.  Cat este? 270 de lei.
- Pai, ce sa fac cu 270 de lei?”

Vine in fiecare zi de la 30 de kilometri distanta cu maxi-taxi. 10 lei plateste pe zi transportul dus-intors.

Isi permite si asta nu este tot.

“Sa intretin sotia, pe tatal meu, sa mai dau si eu copiilor. 3 copii. Sotia nu lucreaza. Are grija de mine”, spune barbatul.

De la ora 8 pana la ora 14. Numai 6 ore pe zi are program. Si asa i se pare istovitor: “S titi ce de nu as mai vrea sa mai cersesc? Numai statul in fund si mijlocul. Va doare mijlocul de atata stat in sezut. 58 Este un serviciu, recunosc ca este un serviciu. Plus de asta, m-am si obisnuit”.

Zambitor si satisfacut de banii pe care i-a facut si astazi Petre ia drumul casei. Nu uita insa sa tina un leu mereu in mana. Pana in Frumusani, acolo unde locuieste sigur mai starneste mila catorva oameni.

1450 de lei este salariu minim pe economie. Asta inseamna ca barbatul cu mana intinsa si cu o poveste impresionanta de spus castiga cel putin cat 3 angajati, in Romania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si