Brigada pentru Protecţia Familiei (BPF) din Aulnay-sous-Bois împreună cu procurorii din Bobigny au destructurat o reţea de cerşetori români, alcătuită din femei şi copii, care opera în intersecţiile oraşelor de pe Sena şi în faţa unor moschei. 

Cerşetori români arestaţi în Franţa. Româncele câștigau până la 500 de euro pe zi

Cerşetori români arestaţi în Franţa. Româncele câștigau până la 500 de euro pe zi

[Sursa foto: știridiaspora.ro]

Citeste si: Noi detalii în cazul crimei de la Măgurele. Ce au surprins camerele de supraveghere din zonă

În total, 10 persoane au fost duse la audieri, într-un dosar de "trafic organizat de carne vie", "grup criminal organizat" şi "deprivarea de îngrijire a unui minor".

Conducătorii reţelei riscă să petreacă peste 20 de ani în spatele în gratiilor în Franţa.

Citeste si: O femeie a decedat după ce a fost acroşată de maşina unei tinere de 27 de ani

Potrivit publicației  Le Point, femeile şi minorii ar fi fost transportați în zonele de cerşit cu ajutorul unor vehicule şi erau lăsaţi acolo timp de aproximativ 10 ore. Totodată, se pare că româncele se îmbrăcau în port musulman şi cerşeau, iar în perioada Ramadanului au făcut profituri imense. Potrivit autorităţilor franceze, cerșetorii strângeau aproximativ 500 de euro pe zi. Mai mult, oamenii legii au confiscat în urma percheziţiilor 62.000 euro în numerar, dar ofiţerii sunt de părere că suma totală adunată ar fi de aproximativ 130.000 euro. 

Copii în vârstă de 8 ani forţaţi să cerşească 

Cu scurt timp înainte de efectuarea percheziţiilor, liderii reţelei de cerșetori ar fi făcut 10 transferuri în valoare de câte 2000 de euro spre România, prin intermediul serviciul Western Union. Autoritățile din Franța declară că românii dețin mai multe bunuri în România, printre care și imobiliare. Cu toate că au recunoscut că banii provin din cerşit, se pare că liderii au declarat şi că o parte din fonduri vin din alocaţii.

Unul dintre liderii reţelei de cerșetori chiar a afirmat că banii din alocaţiile copiilor erau folosiţi pentru a plăti chiriile din Franţa. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un copil de patru ani a murit pe masa de operație. Familia face acuzații împotriva medicilor

Discuție dintre un arab și româncele deghizate în musulmance

Conform clipului video postat pe Facebook, un bărbat le vorbește în limba arabă, dar observă că nu înțeleg, apoi le întreabă, în franceză, dacă sunt musulmane. Femeile au ales în cele din urmă să se ferească de camera de filmat și să se retragă.

Iată cum a decurs dialogul bărbatului cu româncele deghizate în femei afgane:

„- Sunteți musulmane?

- Te rog, te rog! 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Nu sunteți musulmane, sunteți românce!

- Problem?

- Da, este o problemă. Pentru că tu spui că ești musulmană. Voi sunteți românce, dar v-ați deghizat în musulmane. Ești româncă?", le întreabă bărbatul, conform  stiridiaspora.ro.

Citeste si: Un tânăr fără permis, băut și sub influența drogurilor a provocat un accident


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si