Certificatul verde Covid-19, obligatoriu pentru accesul în restaurante

Reprezentanţii localurilor spun că nu vor să devină gardieni în verificarea documentelor clienților.

Un simplu experiment filmat cu o cameră ascunsă arată că în Timișoara, unde e deja obligatoriu certificatul verde, un client poate păcăli sistemul fără nicio problemă.

Clienții au găsit metode de succes prin care să poată intra în localuri

Accesul în restaurant se poate face extrem de simplu prezentând certificatul verde al unui prieten, de exemplu. Codul QR este scanat și nu se descoperă că s-a folosit identitatea unei alte persoane.

Citeste si: VIDEO| Lovitură pentru pariori! Sunt obligați să se vaccineze pentru a avea acces în casele de pariuri

Dialog reporter – reprezentant restaurant

„E ok?

Da!

Deci putem să stăm?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Da!”

În cazuri de acest gen apare o problemă care este semnalată inclusiv de reprezentanții din industria ospiltității.

„Noi îl vom scana (n.r. QR) cu o aplicație, am găsit niște aplicații, dar nu știm dacă sunt validate, sunt legale, nu sunt legale, n-am înțeles exact!(...) Legal vorbind, noi nu avem capacitatea de a legitima clienții noștri!”, a declarat Ion Biriș, președintele HORA, pentru Știrile Kanal D.

Citeste si: VIDEO| Consecințe ale valului 4: NU mai sunt paturi libere la ATI, iar deficitul de medici este unul imens

În astfel de situații, doar poliţiștii pot descoperi infracţiunea prin legitimarea persoanei respective. Iar cei prinși vor fi acuzați de fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor.

Oana Iliescu lucrează de 20 de ani în industria ospitalității și spune că nu îşi poate folosi anagajaţii, care sunt și-așa puțini, pentru a verifica clienții la intrare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Într-un interval de 30-45 de minute vin oamenii și atunci ce fac? Blochez o persoană la intrare să verifice?”, a spus Oana Iliescu, proprietara unui restaurant, pentru Știrile Kanal D.

Situația creează revoltă și în rândul clienților, vădit nemulțimiți de noile condiții.

„Din moment ce îți interzice să mergi la un club, restaurant, teatru... Nu, nu e în regulă!”

Citeste si: Revine DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE în România, în valul patru al pandemiei. Ce oraș a intrat în carantină

Cheltuieli în plus pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani

Scenariu roşu aduce şi un plus de cheltuieli pentru părinții care au copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

De exemplu, o familie cu un copil care iese la restaurant de 2 ori pe lună va trebui să plătească două teste antigen, cel mai ieftin fiind 60 de lei. Dacă mai adăugăm și antrenemantele sportive, care sunt, în general, de două ori pe săptămână, se mai adaugă 480 de lei.

În total, 540 de lei. Dacă vorbim despre o familie cu 2 copii între aceste limite de vârstă, atunci cheltuielile s-ar dubla.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si