UPDATE . Plenul Senatului a respins, miercuri, un proiect potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi "pentru", 60 "contra" şi două abţineri.

Senatorul PSD Adrian Streinu Cercel a declarat miercuri că proiectul de lege este greşit conceptual, ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate se pot infecta cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Belgia oprește vaccinarea cu doza trei și extinde restricțiile. Care este explicația din spatele acestei decizii

PSD votează împotriva proiectului de lege

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel (PSD), a declarat, în plenul Senatului, că proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, este greşit din punct de vedere ştiinţific şi a arătat că aceia care au trecut prin boală, asimptomatic, nu pot beneficia de acest certificat, ceea ce constituie o discriminare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Senatorul social-democrat a anunţat că PSD va vota împotriva proiectului, relatează News.ro.

Citeste si: VIDEO| Coadă imensă la vaccinare, în Piața Obor din București

Românii își pot pierde locul de muncă dacă nu se vaccinează

În cazul în care angajatul nu prezintă certificatul, patronul ar avea dreptul să-i suspende contractul de muncă pentru o perioadă de 30 de zile, decizând ulterior dacă perioada de suspendare se va prelungi, sau i se va desface contractul de muncă.

Dacă va fi adoptată în Parlament, legea se va aplica atât în instituțiile de stat, cât și în companiile din mediul privat.

La muncă doar cu certificatul verde sau cu testul antigen

Pentru a putea intra la locul de muncă, angajatul ar trebui să prezinte la intrare un astfel de test antigen realizat însă, numai de către un medic de specialitate. Asta înseamnă că lunar un angajat ar trebui să efectueze în jur de 15 astfel de teste.

Iar la un calcul simplu, ne dăm seama că dacă pentru un singur test plăteam în jur de 70 de lei, pentru 15 astfel de teste va trebui să scoatem din buzunar, mai bine de 1.000 de lei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre obligativitatea certificatului verde

Streinu-Cercel cere certificat verde și prin determinarea anticorpilor din deget, la medicul de familie 

Adrian Streinu-Cercel consideră că populaţia care a trecut prin boală fără să știe trebuia să primească, de asemnea, certificat verde.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, a spus Cercel.

„Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Şi aşa au fost nevaccinişti care au creat probleme. Păcat că nu ne gândim la oameni şi nu ne gândim la rezolvarea acestei probleme”, a mai spus senatorul PSD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si