Șeful liberalilor, premierul Florin Cîţu spune că legea este discriminatorie pentru angajaţii de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care persoanele se pot testa. Potrivit lui Cîțu, nu este normal ca persoanele vaccinate să susțină financiar testarea nevaccinaților.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2, al zilei de 12 noiembrie 2021. S-au înregistrat 5.000 de cazuri noi de COVID-19

Florin Cîțu: Cei care nu s-au vaccinat nu se pot testa pe banii de la buget

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că nu este de acord cu soluţia acceptată iniţial în negocierile PNL şi PSD, pe certificatul verde, potrivit căreia angajaţii de la stat se pot testa timp de 60 de zile, pentru accesul la locul de muncă.

”Nu sunt de acord, cei care nu s-au vaccinat să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget”, a spus Florin Cîţu, la sediul partidului. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic Orban din partid: „Sunt liber să construiesc o nouă forță politică”

Cum au decurs negocierile PSD-PNL pe certificatul verde

Punctul de vedere al preşedintelui PNL este în totală contradicţie cu înţelegerea anunţată de Nelu Tătaru şi Alexandru Rafila, joi, după negocierile pe domeniul sănătate, potrivit căreia este posibil ca angajaţii de la stat să se testeze gratuit, timp de 60 de zile, după introducerea obligativităţii certificatului verde.

Fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru a spus că o măsură de prevenție poate fi considerată și introducerea certificatului verde, în acest caz fiind convenită o testare gratută a angajaților de la stat pentru o perioadă de 60 de zile. Proiectul care acum se află în dezbaterea comisiei de sănătate a deputaților prevede testarea pe banii proprii.

„Înseamnă şi o prevenţie a celor care vor ajunge în spital,(...) testare, medicina de familie, monitorizare, testele gratuite care se pot face, certificatul verde pe care îl vom scoate şi va ajunge la o testare gratuită pentru 60 de zile", a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă ar exista bani la buget pentru testarea angajaţilor timp de două luni, el a precizat că s-a cerut o evaluare la Ministerul de Finanţe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Contextul în care am introdus aceste două luni cu testare gratuită este tocmai din discuţiile cu organizaţiile profesionale. Contextul în care s-ar accepta un certificat verde, s-ar accepta anumite condiţii şi alternativa testării dar cu plată a acestor teste, am încercat să o aşezăm tocmai în aceste două luni în care să putem agrea fiecare dintre noi, şi organismele profesionale şi Ministerul Sănătăţii, şi noi ca parlamentari, un context legal în care trebuie să se desfăşoare introducerea certificatului verde, dar şi stimularea vaccinării", a susţinut Nelu Tătaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si