Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Certificatul verde Covid-19 ar putea deveni OBLIGATORIU la locul de muncă

Restricțiile pentru români ar putea fi unele mult mai drastice, întrucât certificatul verde ar putea deveni obligatoriu inclusiv la locul de muncă, indiferent de numărul de angajați din clădire.

M.A.,

Certificatul verde Covid-19 ar putea deveni OBLIGATORIU la locul de muncă. Proiectul urmează să fie votat în comisiile de la Camera Deputaților

[Sursa foto: Euractiv.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Proiectul va fi depus astăzi, 8 noiembrie, în comisiile de la Camera Deputaților, acolo unde urmează să se dea votul final. Marți, 9 noiembrie, proiectul privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă urmează să fie dezbătut, iar miercuri, 10 noiembrie, parlamentarii vor acorda votul final pro/contra. 

Citeste si: VIDEO| S-au golit rafturile în supermarketurile în care nu este cerut certificatul verde

Proiectul, respins de Senat în urmă cu o săptămână

În urmă cu o săptămână, proiectul a fost respins în cadrul ședinței de Senat. Luni, 8 noiembrie, cei de la PSD au prezentat un nou draft, la care au adus mai multe modificări. 

Ce prevede noua lege

Potrivit noului proiect, angajatul care refuză să se vaccineze va fi nevoit să plătească un test PCR sau antigen, la stat.

În cazul în care există contraindicații medicale și angajatul nu se poate vaccina, statul va suporta costurile testelor. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Medic din Mehedinți, arestat pentru 30 de zile din cauza certificatelor false de vaccinare

Angajații vor putea fi suspendați sau concediați

Dacă angajatul refuză vaccinul și testarea, angajatorul îl poate suspenda pentru 30 de zile, timp în care angajatul nu își va primi nici salariul. Regula se aplică la stat, acolo unde dacă angajatul cumulează 30 de zile de suspendare poate fi dat afară de la locul de muncă.

Citeste si: Consilier Parlamentul European, despre modul în care trebuie folosit ceritifcatul verde: „Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!”

Totodată, regulile sunt asemănătoare în ceea ce privește sectorul privat, acolo unde angajatorul poate decide dacă îți prelungește perioada suspendării sau te concediază. 

VIDEO- dr. Oana Lupașcu- medic coordonator Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI