Close sidebar
Close sidebar

CEx PSD. Social-democrații hotărâsc dacă votează starea de alertă

Social-democrații se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în Comitetul Executiv Național pentru a stabili dacă PSD votează prelungirea stării de alertă.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că că partidul său nu știe ce stare de alertă va vota, dar a anunțat că va face o serie de modificări hotărâri Guvernului.

Citeste si: Coronavirus România- 15 iunie 2020. 166 de noi cazuri de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore

„În primul rând, nu știm ce stare de alertă vom vota. Categorit, PSD nu va vota starea de alertă care a fost și până acum. Împreună cu colegii am luat decizia să nu prelungim mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Guvernul este acuzat de „manipulare”

Președintele interimar PSD a mai adăugat că numărul de cazuri prezentat în ultimele zile face parte din planul Guvernului de „manipulare”.

Citeste si: Secretar de stat în MS: Următoarele zile sunt decisive. Când rata de infectare depășește 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Am fost foarte revoltat cu măsura deschiderii păcănelelor care sunt în spaţii închise, dar această dublă măsură...(...) Ţii bisericile închise, în preoţi nu ai încredere, nu deschizi teatrele, de ce? Nu ai încredere în acei oameni că pot respecta anumite reguli, dar deschizi anumite activităţi precum păcănelele.

Acest lucru se numeşte corupţie. De ce ţii locurile de joacă închise. Ce? Părinţii îşi îmbolnăvesc copii cu voia lor? Toată lumea e iresponsabilă şi venim să amendăm”, a mai spus Ciolacu.

Viața oamenilor va fi pusă în pericol

Într-un interviu acordat B1 TV, premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că dacă PSD hotărâște să nu voteze prelungirea stării de alertă, autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare de protejare a sănătății și vieții oamenilor.

„Înseamnă că autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătății și vieții oamenilor. Asta se vba întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialiști, de epidemiologi și care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertăm pentru că starea de alertă îți dă toate acele insturmente de care ai nevoie ca să poți să aplici regulile”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Creşteri record ale numărului de cazuri de coronavirus în unele state americane

El a precizat că rămâne restricţionat "în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută". În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI