Regulamentele care au în vedere transportul pe căile ferate din țara noastră au fost modificate recent. Schimbările vizează protecția sănătății publice a călătorilor. Noul regulament a intrat în vigoare la data de 25 iulie.

În urma modificărilor legislația precizează că anumitor călători li se poate solicita să părăsească trenul.

Citește și: VIDEO Recomandări pentru cei care merg cu trenul! Ce trebuie știe oamenii care aleg acest mijloc de transport pe timp de caniculă?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

cfr, pasageri, ministerul transporturilor

În ce condiții pot fi călătorii coborâți din trenuri 

Noua legislație se adresează călătorilor care prezinte simptome clare ale unor afecțiuni contagioase, precum gripa sau răceala. În aceste condiții, angajații companiei feroviare pot să îi solicite persoanei în cauză să părăsească trenul. Un aspect foarte important de precizat este că măsura se aplică indiferent de locația la care se află trenul pe parcursul traseului.

„Persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la art. 21”, se arată în regulamentul privind transportul pe căile ferate din România.

Pe baza vechiului regulament, cei care sufereau de boli contagioase puteau să rezerve un compartiment întreg pentru ei, ca să nu răspândească boala și altor călători. Acum însă, normele au fost modificate pentru a asigura un mediu mai sigur pentru toți călătorii din tren. Autoritățile speră că noile reglementări o să contribuie la protejarea sănătății publice și vor face călătoriile cu trenul în ceea ce privește răspândirea afecțiunilor între pasageri.  

Citește și: VIDEO Întârzieri cât o zi de vară la mersul trenurilor. Situație fără precedent creată de CFR, din cauza caniculei

cfr, pasageri, ministerul transporturilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si