O altă preocupare principală este lipsa investițiilor în infrastructura feroviară, necesare pentru îmbunătățirea vitezei și siguranței circulației, dar și lipsa investițiilor în modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive.

Grevă de avertisment, vineri, 15 septembrie. Trenurile nu vor circula în intervalul 7.00-9.00

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectării legii. Toţi liderii noştri sindicali au făcut eforturi şi continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor.

În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoştinţa clienţilor CFR că circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul menţionat. Concret, greviştii au pus afişe în gări cu aceste informaţii. Ce face conducerea CFR Infrastructură? Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aibă un comportament extrem de agresiv la adresa greviştilor, amestecându-se nemotivat şi nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaţilor CFR să înlăture informările din gări cu privire la greva de avertisment", a transmis Dumitru Costin, preşedintele BNS.

Citește și: „Companiile de stat de la calea ferată vor rămâne fără angajați”. Angajații CFR anunță o grevă de avertisment pe 15 septembrie/ Ce revendicări au sindicaliștii?

Dată fiind situația, sindicaliștii cer ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să stopeze intervențiile din partea conducerii CFR asupra sindicaliștilor de la CFR Infrastructură și să poarte un dialog cu sindicatele pentru a ajunge la o soluție comună, necesară pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a infrastructurii feroviare. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, săptămâna anterioară, Alianța Sindicală a Federațiilor „Drum de Fier- Elcatel” a anunțat declanșarea grevei de avertisment CFR SA pentru 15 septembrie și a încercat să atragă atenția factorilor de decizie cu privire la faptul că este nevoie neapărat de

implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar.

Potrivit sindicatelor din sistemul feroviar, motivele care au dus la declanșarea grevei sunt: neîncheierea contractului colectiv de muncă, din cauza lipsei bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pe anul 2023; aplicarea prevederilor Legii 195/2020 şi respectarea ierarhizării salariale corespunzătoare atribuţiilor, responsabilităţilor şi calificărilor specifice fiecărei funcţii; asigurarea condiţiilor de muncă şi a echipamentului individual de protecţie şi asigurarea unei finanţări corespunzătoare a sistemului feroviar.

Grevă de avertisment, vineri, 15 septembrie. Anunțul CFR

„Greva feroviară anunțată în spațiul public pentru data de 15.09.2023 de către sindicatele feroviare, dar nu și de către companiile feroviare, este una de avertisment și ar putea afecta circulația anumitor trenuri din intervalul orar 07:00-09:00, operate de CFR Călători. În acest context, persoanele care și-au cumpărat bilete la trenurile CFR Călători ce ar putea fi afectate vineri de această eventuală grevă de avertisment vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Citește și: VIDEO- Tren oprit de mai multe ori în câmp. O călătoare ar fi confundat butonul de alarmă cu cel de la toaletă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Toate detaliile despre condițiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern/ Renunțarea la călătorie”, au transmis reprezentanții CFR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si