Close sidebar
Close sidebar

CFR Calatori negociaza achizitia a 100 de trenuri! "Va fi o diferenta intre ceea ce a fost pana acum..."

CFR Calatori negociaza achizitia a 100 de trenuri rulate de tip ”Sageata albastra”, urmand sa finalizeze negocierile cu firme europene pana la sfarsitul anului, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Sova, intr-un interviu pentru News.ro. in ceea ce priveste CFR SA, ministrul spune ca anul viitor va cere Guvernului bani mai multi pe care societatea sa-i foloseasca la reparatii si intretinere.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Din pacate, la CFR Calatori exista un cerc vicios din care nu se poate iesi in situatia in care unul din cele mai grave subiecte – anume lipsa de vagoane – va trebui rezolvat. CFR Calatori este in negocieri avansate privind obtinerea unui contract de leasing operational pentru achizitionarea a 100 de automotoare rulate, de tip ‘Sageata albastra’, cu doua-trei rame, moderne si care consuma putin. Acestea vor spijini compania, deoarece are piata. Din pacate, pe de alta parte, lipsa acestor vagoane genereaza un volum de trafic redus din perspectiva numarului de pasageri pe care ii transporta, cu consecinte nefericite privind absorbtia de subventii, pentru ca subventia este raportata la volumul de pasageri”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru News.ro.

Sova precizeaza ca nu poate pretinde cresterea volumului subventiei per pasager, deoarece nu se poate incalca Legea concurentei.

”Astazi, compania inregistreaza pierderi, dar cauta sa isi optimizeze modul in care este folosita resursa umana, sa exploatam avantajul de piata pe care il avem.

E frustrant sa ai calatori si sa nu ai vagoane pentru ei” ,  a afirmat Sova.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acesta subliniaza ca abia peste trei ani am putea vorbi si de vagoane noi achizitionate de companie.

CFR Calatori a avut anul trecut pierderi de 20,1 milioane lei, la o cifra neta de afaceri de 1,97 miliarde lei.

In ceea ce priveste CFR SA, care administreaza infrastructura feroviara, ministrul Transporturilor spune ca va face eforturi pentru ca societatii sa i se aloce mai multi bani anul viitor, pentru reparatii si intretinere.

”Din pacate, orice plan de redresare nu poate sa implice doar reforma administrative, ci si resursa financiara. La CFR Infrastructura, e clar ca pentru proiectul bugetului de anul viitor va trebui sa determin Guvernul si Parlamentul sa aloce sume consistente privind macar asigurarea unor de minimum de reparatii la infrastructura feroviara existent. Si pretind ca stiu cum sa fac acest lucru. Va fi o diferenta intre ceea ce a fost pana acum, cand s-au cerut bani fara a se preciza unde anume vor fi folositi.

Lucrez impreuna cu cei de la CFR SA sa pregateasca proiecte concrete cu privire la unele zone in care trebuie sa se intervina si cu o alocare financiara corespunzatoare, sa atingem rezultatele scontate”, a adaugat Sova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI