UPDATE: Citirea proclamațiilor la Londra s-a încheiat

Ceremoniile care au avut loc la Londra pentru citirea proclamaţiilor prin care Charles al lll-lea devine oficial rege s-au încheiat. Alte proclamaţii vor avea loc în Scoţia, Urlanda de Nord şi Wales, duminică la prânz. Regele Charles al III-lea a mers la Palatul Buckingham.

UPDATE: A doua proclamaţie este citiă la Royal Exchange. Alte proclamații vor fi citite în Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord 

O a doua proclamaţie este citiă la Royal Exchange. Proclamaţii separate vor fi citite în Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord, duminică la prânz.

proclamații

A doua proclamație, citită la Royal Exchange 

[Sursa foto: News.ro]

UPDATE: Charles al III-lea oficial Rege al Regatului Unit şi Irlandei de Nord

„Defuncta noastră suverană, Regina Elizabeth a II-a, fie-i amintirea binecuvântată şi glorioasă. Prin decesul ei, coroana Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a revenit în mod exclusiv şi de drept Prinţului Charles Philip Arthur George. Prin urmare noi, lorzii spirituali şi temporali ai acestui tărâm, împreună cu Consiliul privat al Maiestăţii sale şi reprezentanţi ai regatului din teritoriu, cu lordul primar, cetăţeni şi alţii, decretăm acum, printr-o singură voce, prin consimţământul vocii şi inimii, că îl proclamăm pe puternicul Prinţ Charles Philip Arthur George, după moartea regretatei noastre suverane, singurul lord apărător, Charles al III-lea, prin puterea lui Dumnezeu, a Regatului Unit, al tuturor  teritoriilor”, conform proclamaţiei.

„Îl declar rege, şeful Commonwealthului, apărătorul credinţei, căruia îi acordăm toată credinţa şi supunerea permanentă, rugându-l pe Dumnezeu, prin care regii şi reginele domnesc, să îl binecuvânteze pe Maiestatea Sa cu ani lungi pentru a domni peste noi. La Palatul St James, 10 septembrie, în anul 2022”, .potrivit textului citit.

UPDATE: Regele a fost de acord ca declarația să fie făcută publică

Penny Mordaunt l-a întrebat pe Regele Charles dacă declaraţia care tocmai a fost semnată poate fi făcută publică.

”Aprobat”, răspunde Regele.

De asemenea, a fost formulată cererea de folosire a marelui sigiliu şi a sigiliilor existente din timpul domniei mamei sale, până la emiterea unui nou sigiliu.

UPDATE 14.22: Discursul regelui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a susţinut un discurs sâmbătă, la scurt timp după ce a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit. Acesta a declarat că va încerca să urmeze exemplul mamei sale, regina Elisabeta a II-a, a cărei domnie „a fost fără precedent”.

Citeste si: Detalii din epoca comunistă a României. Regina Elisabeta a II-a și-a ascuns periile de argint în timpul vizitei cuplului Ceaușescu, în urmă cu 40 de ani

„Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin mie”, a precizat regele Charles al III-lea în discursul său.

UPDATE 13.36: Proclamația care îl anunță pe Regele Charles al III-lea a fost citită publicului

Proclamația care îl anunță pe Regele Charles al III-lea a fost citită publicului de la balconul Palatului St James, în cadrul unei ceremonii. Au fost trase apoi salve de tun în onoarea noului rege. 

UPDATE 12.34: Charles al III-lea este noul rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul St James din Londra. Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune. Documentul va fi citit apoi de la balconul palatului, astfel încât să fie informat și poporul, potrivit tradiției.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are acum prințul William, după moartea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a. Noul Duce de Cornwall a moştenit o proprietate imensă

„Mama mea a dat un exemplu de iubire, pe tot parcursul vieții, și de slujire dezinteresată. Domnia mamei mele a fost inegalabilă ca durată, dăruire și devotament. Chiar și acum, când suntem triști, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de îndatoririle și responsabilitățile mari care au trecut la mine acum”, a declarat Charles al III-lea în discursul ținut după proclamarea sa ca rege.

Știrea inițială

Evenimentul va marca istoria monarhiei britanice, deoarece, Consiliul de Aderare, care va fi televizat în premieră, va începe la ora 12.00, ora României, în momentul în care Regele Charles al III-lea va face o declaraţie personală cu privire la moartea Reginei. De asemenea, monarhul va depune și un jurământ că va păstra Biserica Scoţiei, deoarece în Scoţia există o împărţire a puterilor între biserică şi stat.

Citeste si: Joe Biden anunță că va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Când are loc înmormântarea

Printre cei prezenţi la eveniment se vor număra Camilla, care de 17 ani este soţia Regelui Charles al III-lea şi care acum se va prezenta la evenimente în calitate de Regina Consoartă, şi fiul regelui, William, noul Prinț de Wales.

Ce se va întâmplă în această dimineață la Consiliul de Aderare

  • Din punct de vedere istoric, la acesta participă toţi membrii Consiliului Privat, un corp de consilieri ai suveranului care datează din vremea regilor normanzi. Dar, având în vedere că numării 700 de membri, majoritatea foşti şi actuali politicieni, doar 200 urmează să fie convocaţi.
  • Ei se reunesc iniţial la Palatul St James fără Rege. Deputatul conservator Penny Mordaunt, numit Lord Preşedinte al Consiliului Privat de prim-ministrul Liz Truss, va anunţa moartea suveranei..
    Grefierul Consiliului citeşte cu voce tare testul Proclamaţiei de aderare, inclusiv titlul ales de Charles ca rege- Charles al III-lea.
  • Proclamaţia este semnată de un grup care include Regina Consoartă, Prinţul de Wales, Arhiepiscopul de Canterbury, Lordul Cancelar, Arhiepiscopul de York şi prim-ministrul.
    Lordul Preşedinte face apel la linilşte şi citeşte şi celellalre aspecte aferente proclamaţiei, ocupându-se de proclamaţiile publice şi de ordinele pentru salvele dein Hyde Park şi de la Turnul Londrei.
  • Regele intră în a doua parte a consiliului, la care participă doar consilieri privaţi şi face o declaraţie personală privind  moartea Reginei.
    El depune un jurământ că va păstra Biserica Scoţiei şi semnează două documente pentru a consemna aceasta, cu Regina Consoartă şi Prinţul de Wales ca martori
  • Consilierii privaţi ​​vor semna şi ei proclamaţia, potrivit jurnaliștilor de la news.ro

Citeste si: Ion Iliescu, amintiri despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a. "România a pierdut un prieten și un reper"

Prima proclamaţie publică a noului conducător al Marii Britanii urmează să aibă loc de la balconul Palatului St James din Londra, la ora 13:00, ora României, moment care este de obicei însoţit de un ritual vechi de secole, cu trompete şi salve trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: "Regina Elisabeta cunoștea profund România", spune ambasadorul Marii Britanii la București

Cu toate că nu fac parte din proclamaţia oficială, cuvintele „Regina a murit, trăiască regele” sunt adesea adăugate după aceea.

O a doua proclamaţie va fi citită o oră mai târziu, la Royal Exchange în City of London. Proclamaţii separate vor fi citite în Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord, duminică la orele prânzului.

Citeste si: Povestea de viață a noului rege al Marii Britanii. Charles al III-lea, îndrăgostit de România

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si