"Nu sunteţi singuri, suntem cu voi şi vom face tot ce putem ca să vă susţinem şi ca Ucraina să câştige războiul", a declarat Michel la o conferinţă de presă comună cu Zelenski, conform  Agerpres.

Preşedintele Consiliului European s-a declarat "extrem de impresionat" de comanda personală a lui Zelenski de la începutul invaziei armatei rusești în Ucraina, în data de 24 februarie.

Prestaţia președintelui ucrainean dovedeşte "curajul populaţiei ucrainene" în faţa forţelor invadatoare, a apreciat Michel.

Citeste si: Rusia a respins propunerea de a înceta bombardamentele de Paște

Oficialul european a susţinut că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, "nu va reuşi nici să distrugă suveranitatea Ucrainei, nici să divizeze Uniunea Europeană". Acesta a salutat capacitatea statelor membre ale Uniunii de a lua decizii împreună, în unanimitate, privind mai multe pachete de sancţiuni împotriva Rusiei.

Michel: Va fi greu de schimbat comportamentul Kremlinului

"Obiectivul principal este să facem ca sancţiunile să fie dureroase pentru regimul" lui Vladimir Putin, a mai adăugat preşedintele Consiliului European, asigurând că în curând vor fi vizate şi exporturile de petrol şi gaze din Rusia, aşa cum solicită liderul de la Kiev, Volodomir Zelenski.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: SUA au impus noi sancțiuni Rusiei: Sunt vizate o bancă, oligarhi și compania de minare a criptomonedelor Bitriver

Charles Michel a declarat însă că va fi foarte greu "de schimbat comportamentul Kremlinului". "Avem două instrumente: sprijinul pentru Ucraina şi sancţiunile. Acestea sunt instrumentele pe care trebuie să le folosim pentru a fi siguri că Ucraina câştigă războiul", a mai preciazat oficialul european.

Citeste si: Boris Johnson compară negocierile de pace cu Putin cu negocierile cu un crocodil care ți-a înhățat piciorul

Cu aceeaşi ocazie, Volodomir Zelenski a ținut să sublinieze că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană este o prioritate la Kiev, atât pentru stat, cât şi pentru "puterea poporului".

Preşedintele Consiliului European vizitase cu puțin timp înainte de conferină Borodeanka, o localitate din apropiere de Kiev, unde autorităţile ucrainene susțin că trupele ruse au ucis civili. Oficialul de la Bruxelles a acuzat Moscova de "crime de război".

Citeste si: Ruşii preiau controlul asupra centrului Rubizhne din Lugansk


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si