Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul
Chiftele marinate. Vorbim astăzi despre unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din bucătăria românescă. Iată secretele chifteluțelor marinate!
Chiftele marinate. De ce ai nevoie:
Chiftele marinate. Cum se prepară:
Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.
Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.
Chiftele marinate. Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Chiftele marinate. Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.
La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu, scrie a1.ro.