Au trecut deja 15 zile, am rămas fără făină, fără orez, fără ouă. De mai multe zile am rămas fără lapte pentru copii ”, spune unul dintre locuitorii din vestul regiunii Xinjiang.

Lockdown din cauza Covid-19

Autoritățile chineze încearcă să prevină prin aceste lockdown-uri apariția unor focare de Covid-19.

Politica „Zero Covid” a Chinei a însemnat lockdown-uri draconice în orașe și regiuni cu milioane și zeci de milioane de locuitori.

Cu toate acestea, țara înregistrează doar câteva sute de cazuri zilnic. Luni, China a raportat 949 de cazuri noi în toată țara.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 11 septembrie 2022: 1.802 cazuri noi de COVID-19

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Xinjiang, după un lockdown lung de mai multe săptămâni, oamenii au început să ceară cu disperare ajutor pe rețelele sociale.

Oamenii sunt înfometați

Într-una dintre postări, un bărbat uigur cerea cu disperare ajutor, spunând că cei trei copii ai săi nu au mai mâncat de trei zile.

Am rămas fără bani să cumpărăm ce avem nevoie. Soția mea este însărcinată și avem alți doi copii.

Am rămas fără combustibil, iar soția mea are nevoie de un control medical ”, a spus un alt locuitor al regiunii.

În provincia Guizhou, autoritățile chineze au închis o întreagă regiune de 500.000 de locuitori fără un anunț prealabil, blocându-i pe oameni în case nepregătiți.

Citeste si: VIDEO| Regele Charles al III-a, primul discurs în fața națiunii. "Viața mea se schimbă de acum"

Nu putem cumpăra nimic online pentru că nu se fac livrări, iar supermarketurile sunt închise. Guvernul ne tratează ca pe animale sau pur și simplu vrea să murim? ”, se întreabă un utilzator pe platformă chinezească Weibo, informează The Guardian. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si