China va adopta contramăsuri dacă Statele Unite insistă să aducă atingere intereselor Hong Kongului, a ameninţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

Statele Unite încearcă, acuză el, să dăuneze securităţii naţionale a Chinei.

Citeste si: China îl acuză pe Trump că o antrenează într-un nou ”Război Rece” din cauza covid-19

Beijingul a depus un recurs la administraţia americană împotriva unor declaraţii ale consilierului însărcinat cu securitatea naţională la Casa Albă Robert O'Brien.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Proiectul de lege al Beijingului ar putea conduce la sancţiuni americane şi ar putea ameninţa statutul de centru financiar al Hong Kongului, a avertizat O'Brien.

Statele Unite ar putea impune sancţiuni Chinei din cauza unui proiect de lege referitor la securitatea naţională în Hong Kong.

Citeste si: Statele Unite ar putea impune sancţiuni Chinei din cauza proiectului de lege privind securitatea naţională în Hong Kong

Proiectul ar pune în pericol statutul de centrul financiar al oraşului, a declarat duminică consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Robert O’Brien, transmite Reuters.

”Se pare că prin această lege de securitate naţională practic vor prelua Hong Kongul”, a afirmat O’Brien la emisiunea “Meet the Press”, de la NBC.

”Şi dacă o vor face...secretarul de Stat Mike Pompeo nu va putea certifica că Hong Kongul îşi va păstra un grad ridicat de autonomie şi dacă se va întâmpla acest lucru atunci vor fi sancţiuni care vor fi impuse Hong Kongului şi Chinei”, a spus O’Brien.

Oficiali guvernamentali americani au afirmat că legea va pune capăt autonomiei Hong Kongului, iar acest lucru ar fi rău atât pentru economia Chinei cât şi pentru cea a Hong Kongului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si