Mai multe oraşe chineze au anulat focurile de artificii şi o serie de festivităţi importante, inclusiv la Beijing, Nanjing şi Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.

Din cauza celei mai mari rate de infectari din China din ultimele 21 de luni, oraşul Xi'an, capitala provinciei Shaanxi din nord-vestul ţării, se află în prezent într-un lockdown total, iar cei 13 milioane de rezidenţi ai săi nu au voie să îşi părăsească locuinţele.

Citeste si: A apărut primul caz de „Gripovid” din lume: gripă și Coronavirus în același timp

Guvernul chinez îşi continuă politica de "toleranţă zero" faţă de COVID-19

Deşi cifrele aferente infectărilor cu noul coronavirus sunt foarte mici în comparaţie cu nivelurile raportate pe plan internaţional, cu un total de 166 de infectări confirmate în ultimele 24 de ore, Guvernul chinez îşi continuă politica de "toleranţă zero" faţă de COVID-19.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Revelionul în stil occidental, care este marcat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu este o sărbătoare importantă pentru chinezi.

Citeste si: Şeful OMS: Pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022. Care este condiția

Restricții importante de călătorie pentru 2022

Potrivit tradiţionalului calendar lunar, Anul Nou Chinezesc va fi sărbătorit abia în luna februarie. Atunci, autorităţile din această ţară se aşteaptă la un val important de călătorii, întrucât sute de milioane de chinezi se vor deplasa în întreaga ţară pentru a-şi vizita familiile.

Totuşi, pentru 2022 sunt prognozate restricţii importante de călătorie din cauza situaţiei tensionate cauzate de pandemia de coronavirus.

Citeste si: După ce a fost testată pozitiv cu COVID, o femeie s-a autoizolat în toaleta unui avion

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si