După eliminarea restricțiilor, pandemia a lovit din nou China. Numărul celor infectați crește zilnic, însă, decesele nu sunt raportate în totalitate.

Decesele din cauza coronavirusului nu sunt raportate în totalitate în China

China a încetat să mai publice listele deceselor din cauza coronavirusului. Din luna decembrie, s-au publicat doar 22 de decese.

Michael Ryan, directorul pentru situații de urgență al OMS a afirmat în legătură cu cifrele Chinei că: „subevaluează adevăratul impact al bolii în cea ce privește internările în spitale, în ceea

ce privește internările la terapie intensivă și, în special, în ceea ce privește decesele”.

De asemenea, luna trecută, China a luat în calcul doar decesele provocate de boli respiratorii, lucru neadecvat din punctul de vedere al OMS, care încurajează țările să țină cont de numărul deceselor în exces.

Citește și: Cercetătorii din SUA au descoperit o nouă subvariantă a Omicron

Număr mare de infectări în China. Care este probabilitatea apariției unor noi variante

Statele Unite au intrat în panică și iau în considerare să testeze apa reziduală din avioanele pe rute internaţionale pentru a detecte apariția unor noi variante de COVID-19.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În prezent, 9.000 de persoane mor zilnic în China din cauza acestei boli, scrie  The Guardian.

În acest context, SUA vor să testeze apa reziduală.

Este o soluţie mai bună pentru a urmări evoluția virusului şi de a-i încetini intrarea în SUA în comparație cu noile restricţii de călătorie anunţate în această săptămână, afirmă trei experţi în boli infecţioase.

Citește și: Uniunea Europeană recomandă impunerea de teste COVID-19

Testări obligatorii pentru persoanele care vin din China 

SUA şi alte ţări au anunţat că persoanele care vin din China vor trebui să aibă obligatoriu teste COVID negative.

Numărul de decese din China este aproape dublu față de săptămâna trecută, fapt care îngrijorează autoritățile, dar și alte țări. 

Infectările cu COVID au început să crească în China în noiembrie și s-au intensificat în decembrie, după ce Beijingul a renunţat la politica sa zero-COVID, inclusiv la testarea regulată a populaţiei şi publicarea datelor privind cazurile asimptomatice.

Citește și:  Cazurile de COVID din China alarmează Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si