Inundațiile care au fost provocate din cauza ploilor abundente au strămutat aproape 200.000 de oameni și au distrus peste 1.700 de case, au informat marți autoritățile din regiunea afectată. În total, inundațiile au provocat daune în valoare de peste 250 de milioane de dolari.

China este afectată de cele mai intense ploi din ultimii 60 de ani. Inundațiile au provocat daune uriașe

Guangdong este una din cel puțin șapte provincii afectate de ploile fără precedent care au avut loc în acest weekend. Locuitorii nu au mai avut parte de asemenea fenomene meteo extreme de mai bine de jumătate de secol.

Inundațiile au provocat alunecări de teren severe și au inundat drumurile, conform mass-mediei chineze de stat. 

Citeste si: Alertă de caniculă în România. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

În sud-vestul provinciei Guizhou, râurile s-au revărsat peste drumuri și au măturat totul în cale, printre care și autoturisme și case, după cum se poate observa din filmările care au fost publicate pe rețelele sociale. De parcă inundațiile nu ar fi fost suficiente, orașul Foshan din Guangdong, a fost lovit de o tornadă care a pus la pământ stâlpi de electricitate și a smuls copacii din rădăcini.

China nu s-a mai confruntat cu astfel de fenomene de decenii întregi

Precipitațiile în Guangxi, Guangdong și Fujian au atins cel mai ridicat nivel din anul 1961 și până la momentul acest, conform specialiștilor în meteorologie chinezi.

Aceștia avertizează că fenomenele meteo extreme vor deveni din ce în ce mai dese, iar condițiile sunt propice pentru și mai multe furtuni în sudul Chinei și caniculă în nordul țării.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

China este afectată de cele mai intense ploi din ultimii 60 de ani. Inundațiile au provocat daune uriașe

Sezonul anual al inundațiilor în China începe în mod tradițional în luna iunie și este cel mai sever în zonele agricole dens populate de-a lungul răului Yangtze și tributarilor săi. În urmă cu câțiva ani, inundațiile au început să devină și mai intense și periculoase decât de obicei, iar experții au avertizat că situația ar putea deveni încă și mai gravă de atât.

Citeste si: VIDEO- Canicula face ravagii în Europa. În Italia au fost luate măsuri de raționalizare a apei

Fenomenele meteo extreme din sudul Chinei au dus la moartea a cel puțin 32 de persoane la începutul acestei luni. Mai bine 2.700 de case și aproape 100.000 hectare de teren agricol au fost distruse în provincia Hunan.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

China este afectată de cele mai intense ploi din ultimii 60 de ani. Inundațiile au provocat daune uriașe

În urmă cu un an, în aceeași perioadă, 398 de persoane s-au stins din viață din cauza inundațiilor care au devastat provincia Henan. Printre victime de vara trecută s-au numărat și 12 persoane care s-au înecat la metrou. Cele mai multe victime s-au înregistrat în capitala provincială Zhengzhou în urma unor ploi despre care autoritățile chineze au declarat că vin „o dată într-o mie de ani”.

Citeste si: VIDEO- Un val de căldură african se îndreaptă spre România. Se vor înregistra temperaturi de 35 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si