China neagă informațiile

Declarația vine la o zi după publicarea unor fragmente explozive din cartea de memorii a fostului consilier în domeniul securităţii naţionale al lui Donald Trump Joe Biden, în care acesta îl acuză pe locatarul Casei Albe că i-a cerut ajutorul omologului său chinez Xi Jinping pentru a fi reales preşedinte, relatează Reuters.

Aceste declaraţii au fost făcute de către un purtător de cuvânt al ministerului chnez de Externe, Zhao Lijian, care răspundea unei întrebări despre cartea lui John Bolton, din care presa a dezvăluit fragmente miercuri.

Citeste si: Donald Trump ar fi cerut ajutorul președintelui Chinei pentru a fi reales

Potrivit lui John Bolton, Donald Trump i-a cerut ajutoru lui Xi Jinping într-o reunine cu uşile închise la summitul G20 de la Osaka în 2019.

John Bolton a fost destituit la 10 septembrie din cauza unor dezacorduri cu locatarul Casei Albe în gestionarea mai multor dosare internaţionale- inclusiv cu privire la Coreea de Nord, Iran, Afganistan şi Rusia.

Trump ar fi cerut ajutorul lui Xi Jinping

Fostul consilier în domeniul securităţii naţionale al lui Donald Trump, John Bolton, îl acuză pe preşedintele american de faptul că a cerut ajutorul Chinei cu scopul de a câştiga alegerile din noiembrie, potrivit unor fragmente explozive dintr-o carte de memorii care ar urma să apară marţi, dezvăluiri care provoacă furia democraţilor, relatează AFP.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Într-unul dintre pasajele cele mai explozive, Bolton povesteşte că, în marja summitului G20 de la Osaka, Donald Trump a ”deturnat” conversaţia cu preşedintele chinez Xi Jinping ”către viitoarele alegeri prezidenţiale” americane, pledând ca Xi ”să facă în aşa fel încât să câştige” scrutinul, potrivit unor fragmente din carte publicate în mod simultan de ziarele The Wall Street Journal (WSJ), The New York Times (NYT) şi The Washington Post (WP).

Citeste si: Donald Trump a semnat un decret privind reformarea poliţiei americane

În cadrul acestei reuniuni, în iunie 2019, preşedintele american ”a subliniat importanţa agricultorilor şi creşterea vânzărilor chineze de soia şi de grâu în funcţie de rezultatul alegerilor”, scrie, în memoriile sale, acest republican adept al liniei dure.

ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR

Divulgările în presă, miercuri, intervin la o zi după ce administraţia Trump a anunţat o acţiune în justiţie cu scopul de a încerca să blocheze apariţia acestei cărţi- intitulate "The Room Where It Happened, A White House Memoir"- catapultată în vârful vânzărilor pe site-ul Amazon.

Citeste si: Fostul consilier John Bolton îl acuză pe Trump că guvernează numai prin „calcul” electoral

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Administraţia Trump a insistat miercuri, angajând încă o acţiune de urgenţă, înainte de apariţia cărţii, prevăzută marţi, la 23 iunie.

”El (Bolton) a încălcat legea” difuzând informaţii ”foarte confidenţiale”, a declarat Trump la postul Fox News, ironizând trecutul fostului său consilier, un adept al războiului, şi susţinerea acestuia a Războiului american în Irak.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si