Close sidebar
Close sidebar

China ia poziție în războiul dintre Rusia și Ucraina. Nu consideră că e o "invazie"

China refuză să considere mișcările armatei ruse din Ucraina drept o „invazie” și a îndemnat toate părțile să dea dovadă de reținere. Ambasada Chinei de la Kiev și-a îndemnat cetățenii de pe teritoriul Ucrainei să țină la vedere un steguleț al Chinei ca să fie protejați de eventuale probleme.

Sorin Negru,

Cina nu consideră că acțiunea Rusiei în Ucraina este o "invazie"

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

China a cerut joi reținere din toate părțile, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat un atac armat asupra Ucrainei. Oficialii de la Beijing sunt de părere că operațiunea militară rusă din Ucraina nu ar trebui descrisă ca o „invazie”.

Citeste si: De ce NATO nu poate să apere Ucraina?

Vladimir Putin a anunțat joi lansarea unei ofensive militare majore în Ucraina, iar trupe terestre au traversat țara din mai multe direcții, mai multe explozii fiind auzite inclusiv în capitala Kiev.

Citeste si: Strategia militară a Rusiei: Care este tactica de război a lui Vladimir Putin?

„China urmărește cu atenție situația și facem apel la toate părțile să se abțină de la acțiuni și să împiedice scăparea de sub control a situației”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Hua Chunying, într-o conferință de presă.

China: „Problema Ucrainei are un fundal istoric foarte complicat”  

Oficialul chinez a fost întrebat în mod repetat dacă Beijingul condamnă acțiunile Moscovei, potrivit JapanTimes.co.jp. Beijingul se poziționează pe o linie prudentă față de Ucraina, în timp ce Moscova a adunat trupe masive la granițe și a amenințat

Occidentul în cazul unei intervenții în Ucraina.

Citeste si: VIDEO| Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: "Am închis relațiile diplomatice cu Rusia"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Hua Chunying a refuzat să numească acțiunea militară o „invazie”, etichetând termenul ca fiind o „prejudecată” și a evitat întrebările dacă liderii din China au fost în contact cu omologii lor ruși sau ucraineni.

„Problema Ucrainei are un fundal istoric foarte complicat” și a fost rezultatul „diverșilor factori”, a spus Hua reporterilor. 

În ultimele săptămâni, China a acuzat Statele Unite și aliații săi occidentali pentru că au „exagerat” criza, Hua afirmând, miercuri, într-un briefing de presă că SUA „pune gaz pe foc”.

Avertismentul Chinei pentru cetățenii ei din Ucraina

Ambasada Chinei în Ucraina a lansat un avertisment pentru cetățenii săi din țară, joi dimineața, îndemnându-i să-și pună steagul chinez pe mașinile lor pentru siguranță.

"Situația din Ucraina s-a deteriorat dramatic. Au fost bombardamente în mai multe orașe, iar operațiunile militare sunt în desfășurare", se arată în comunicatul ambasadei.

Acesta ia îndemnat pe cetățeni să stea acasă și departe de ferestre, avertizând că „tulburări grave” pot avea loc pe străzi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Imaginile durerii! A început războiul în Ucraina, iar Europa a încremenit după bombardamentele care au pus stăpânire pe marile orașe

China și Rusia, front comun anti-occidental

China și Rusia au prezentat un front din ce în ce mai unit în fața a ceea ce ei consideră că este interferența occidentală în afacerile lor interne și amenințările la adresa securității lor. Acest parteneriat a fost susținut public cu doar câteva săptămâni în urmă, la un summit Xi-Putin, potrivit BBC News.

Zhang Jun, ambasadorul Chinei la Națiunile Unite, a cerut miercuri seara tuturor părților „să rămână calme și raționale”, spunând că „o soluție pașnică” este încă posibilă – chiar dacă ambasadorul ucrainean a declarat că este „prea târziu” pentru de-escaladare date fiind atacurile Rusiei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: "Am închis relațiile diplomatice cu Rusia"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi, că Ucraina a închis relațiile diplomatice cu Rusia. El a spus că armata ucraineană duce lupte grele și că "dușmanul a suferit pierderi serioase". "Va suferi și mai multe", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina.

"Avem o armată foarte puternică și oamenii noștri sunt la fel de curajoși. Militarii sunt angajați în atacuri masive, țin piept atacurilor in sud, est și nord. S-au provocat pierderi dure. Ucraina e atacată din nord, sud, solidaritatea națională e principalul nostru scop  dar nu cred că acesta este singurul. Fiecare cetățean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine are experiență militară, care se poate apăra, să se prezinte la unitățile de recrutare", a precizat Zelenski.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI