Ministerul de Externe din China a respins joi ca "dezinformare" o serie de acuzaţii ale NATO, după ce secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a reproşat Beijingului că răspândeşte "minciuni sfruntate" despre războiul dintre Rusia și Ucraina.

Citeste si: GALERIE FOTO. Klaus Iohannis, întâlnire față în față cu Joe Biden la Bruxelles

„A acuza că dezinformează în China cu Ucraina este în sine o dezinformare”, a răspuns într-o conferință de presă Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez.

Care au fost acuzațiile lui Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat miercuri "sprijinul politic oferit Rusiei de către China, inclusiv prin răspândirea de minciuni sfruntate şi de dezinformare", potrivit Agerpres.

Citeste si: Jens Stoltenberg: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aliații NATO sunt îngrijorați că China ar putea oferi "sprijin material pentru invazia rusă”, a mai spus Stoltenberg înaintea summit-ului extraordinar de joi, la care participă și președintele american Joe Biden.

China: Ucraina să fie o punte între Est și Vest, nu avangarda unui joc între marile puteri  

Beijingul nu a condamnat până acum invazia rusă, ci doar a făcut apel la ambele părţi să dea dovadă de reţinere. În schimb, Occidentul presează China să îşi exprime clar opoziţia faţă de ofensiva Kremlinului.

Citeste si: Dieta strictă a lui Vladimir Putin! Președintele Rusiei are un meniu la care nimeni nu se aștepta

"SUA și NATO trebuie să angajeze un dialog cu Rusia pentru a desface nodul crizei ucrainene.

Pentru a rezolva o criză, trebuie să fim calmi și raționali, nu să aruncăm benzină pe foc", a spus oficialul de la Beijing.

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez

[Sursa foto: Twitter]

China se prezintă drept o putere neutră și susține că extinderea NATO este cauza crizei ucrainene, notează AFP.

"Noi am pledat întotdeauna ca Ucraina să fie o punte între Est și Vest, și nu avangarda unui joc între marile puteri", a argumentat Wang Wenbin.

„Timpul va dovedi că poziția Chinei este de partea bună a istoriei”, a adăugat oficialul chinez, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si