Zborul a fost organizat de Crucea Roşie chineză. Printre materialele sanitare trimise se numără zeci de mii de măşti, aparate de ventilaţie artificială, electrocardiografe.

Citeste si: Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba: „Am luat de undeva acest virus...”

Cei nouă experţi, şase bărbaţi şi trei femei, conduşi de vicepreşedintele Crucii Roşii chineze şi de un profesor în reanimare cardio-respiratorie numără medici de terapie intensivă, pediatri şi persoane care au gestionat criza coronavirus în China.

China trimite medici şi echipamente sanitare la Roma pentru a ajuta Italia să lupte împotriva coronavirusului

”În această perioadă de mare stres, foarte grea, suntem uşuraţi că am primit acest transport de echipamente. Este adevărat că ne va ajuta doar temporar, dar totuşi este important”, a declarat şeful Crucii Roşii italiene, Francesco Rocca. ”Avem nevoie disperată de aceste măşti chiar acum. Avem nevoie de aparate de ventilaţie, pe care Crucea Roşie le va dona Guvernului”, a mai spus Rocca.

Citeste si: Care este starea pacienților din România infectați cu noul coronavirus

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Răspăndirea virusului riscă să copleşească spitalele din Italia şi o parte din stocurile de echipamente riscă să fie epuizate.

Citeste si: Guvernul ceh anunţă închiderea frontierelor începând de luni

China trimite medici şi echipamente sanitare la Roma

Potrivit sursei citate, spre deosebire de China, partenerii Italiei din Uniunea Europeană au refuzat la începutul acestei luni cererile Romei de ajutor, pentru că la răndul lor încearcă să facă stocuri de măşti şi alte echipamente pentru a îşi ajuta propriii cetăţeni.

Citeste si: Peste un milion de romani plecati in Peninsula, se tem pentru vietile lor din cauza coronavirusului!

Coronavirusul a apărut în China la sfărşitul anului trecut, iar de atunci a cuprins întreg globul. Italia este acum cea mai afectată ţară din lume după China. cu 1016 decese şi 15.113 cazuri confirmate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si