Un lanț de restaurante cu mâncare mexicană, a făcut pasul decisiv spre tehnologizarea cartofilor prăjiți. Fast-food-ul testează un asistent de bucătărie cu inteligență artificială numit „Chippy”, pentru a vedea dacă poate reproduce gustul și textura unuia dintre felurile sale de mâncare caracteristice.

Un robot care face chipsuri

Chippy muncește toată ziua în bucătărie, pentru a face chipsuri de cartofi cu sare și lămâie. Angajații restaurantului cu specific mexican stau cu ochii pe noul "coleg" pentru a vedea cât de bine își face treaba.

Citeste si: Reţete de post cu spanac

Chipsurile lui trebuie să se apropie de gustul și textura originalului. Tocmai de aceea, robotul nu trebuie să uită vreun ingredient.

Citeste si: Alimentul care se scumpește enorm chiar înainte de Paște. După carne, ulei și lapte urmează un alt aliment găsit în toate gospodăriile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Robotul a fost antrenat să urmeze  „rețeta exactă”  a companiei și va folosi același trio de ingrediente (făină de porumb, apă și ulei de floarea-soarelui) ca și angajații.

Roboți pentru magazinele fast-food

Dotat cu inteligență artificială, asistentul-robot este o mână forte de ajutor pentru angajații restaurantului, mai ales că Chippy a preluat și din sarcinile prăjitului în baie de ulei încins.

O muncă de cele mai multe ori riscantă pentru om.

Citeste si: Produsele smart pentru casă vă pot schimba complet stilul de viață

Robotul Chippy este dezvoltat de compania americană Miso Robotics, care nu este la prima încercare în ceea ce privește tehnologizarea muncii în bucătărie.

Citeste si: 17 idei de farse geniale de Ziua Pacalelilor. Cele mai amuzante farse pe care sa le faci prietenilor de 1 Aprilie

Miso Robotics a mai scos pe piață și alți roboți pentru restaurantele fast-food.  „Flippy”  este un robot care întoarce hamburgerii, iar  „Sippy”  distribuie băuturi. Compania oferă, deja, un serviciu cu abonament lunar pentru robotizarea fast-foodurilor din SUA.

Peste 250 de mii de restaurante din SUA ar putea avea roboți la bucătărie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si