Ana este studentă în anul 3 la facultatea de Științe Economice. Se consideră norocoasă că a reușit să găsească un apartament care să fie aproape de zona centrala.

”Am venit și am căutat din timp chirie, însă prețurile din Cluj raportat la cele din Suceava, eu sunt din Suceava, sunt..nu se pot compara”, spune fata.

Tânăra a ales să locuiască singură, chiar dacă asta înseamnă bani în plus.

Proprietarii profită de cererea de piață 

”Un efort financiar puțin mai mare, însă se merită, am tot confortul”, zice Ana. Ce înseamnă asta în bani? 

”Prețuri foarte mari, au ajuns garsonierele la 350-400 de euro în zonele central si semicentrale iar apartamentele cu două camere cu 600-650 de euro chiar. Cererea în momentul de față, cel puțin în luna septembrie este foarte mare, cumva Clujul nu prea mai face față”, spune Iustinian Berindei, broker de imobiliar.

La Iași, aproape toate garsonierele și apartamentele au fost închiriate deja.

Citește și: Crește salariul minim cu 10%. Forma finală a măsurilor fiscal-bugetare este gata/ Marcel Ciolacu: „Păstrăm la 9% TVA-ul pentru alimente şi medicamente”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Cei care vin pe ultima sută de metri, în momentul acesta, efectiv nu prea mai au de unde alege. Sunt câte 5-6 cereri pe zi constant, dar din păcate nu avem cum să-i servim pentru că nu sunt proprietăți, foarte rar mai apare câte una”, a spus Valerian Florea, agent imobiliar.

Proprietarii profită de cererea uriașă.

”Eu și fratele meu ne-am chinuit o perioadă lungă.

Am găsit niște prețuri pentru garsoniere – 500 de euro garsonieră și am zis că pentru o garsonieră atâția bani, nu, mulțumesc”, precizează un tânăr.

Dacă vor totuși să aibă un loc unde să stea, studenții sunt nevoiți să accepte compromisuri.

”Eu mi-am găsit cred că cel mai ieftin și unde să stau singură, cu 200 de euro, dar nu e aproape și nu arată foarte wow. 500 de euro un apartament și era semidecomandat. Sunt foarte scumpe și sunt foarte puține și nu arată bine”, mai spune o studentă.

Mergem și în Capitală.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”La începutul verii erau 350 euro in complexul de aici, acum nu mai găsești sub 400. Deja 50 de euro în plus în 3 luni”.

”În lunile august septembrie e cerere mare pe zona de chirii. 55.22+ 55.29 Fata de anul trecut se vede o oarecare diferență. Această diferență este dată de creșterea dobânzilor la bănci care a avut loc în prima parte a acestui an și automat a crescut cererea pe închirieri”, a declarat Călin Ciortea, agent imobiliar.

În București, chiriile sunt cuprinse între 450 și 650 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si