Cluj-Napoca conduce în topul chiriilor din România, oraşul fiind urmat la mică distanţă de Iaşi, Bucureşti şi Braşov, alte trei centre universitare importante ale României. În clasament urmează Constanţa şi Timişoara. 

Prețul chiriilor în orașele mari

Tarifele diferă în funcție de zonă și de dotările imbolului dorit, însă piața chiriilor pare că a explodat în ultima perioadă.

Pentru un apartament cu o cameră, la Iaşi, un student va fi nevoit să plătească, începând din toamna anului 2022, un preţ mediu de 270 de euro, în timp ce la Cluj-Napoca, un apartament cu o

cameră se găseşte la cel puţin 320 de euro, în funcţie de zonă. 

Citeste si: Adolescent de 15 ani din Dolj, urmărit cu focuri de armă de polițiști

Studiile realizate de către agenţiile imobiliare arată că oferta este tot mai mică în ultimele luni, în Cluj-Napoca înregistrându-se scăderi de până la 45%, la Iaşi de 24%, iar la Constanţa, de exemplu, de 17%. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În București, o garsonieră într-o zonă aproape de centru se închiriază cu cel puțin 350 de euro pe lună, iar un apartament cu două camere, ajunge și la 500 de euro.

Pe masură ce ne apropiem de centrul şi nordul oraşului, prețurile chiriilor sunt și mai ridicate. Astfel, o garsonieră poate să ajungă la peste 600 de euro pe lună.

Chiriile vor continua să crească

Îngrijorător este că prețurile chiriilor vor continua să crească, iar specialiștii au previziuni sumbre din toamnă. Dezvoltatorii imobiliari sunt de părere că preţul chiriilor va creşte puternic în următoarea perioadă. 

Citeste si: Bilanț Covid-19, 10 august. Peste 7.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Odată cu apropierea de începutul anului universitar, la începutul lunii octombrie, este de aşteptat ca preţurile la chirii să mai crească cu câteva procente, în toate oraşele universitare din ţară. 

Citeste si: Un virus extrem de periculos fost descoperit în capitala Regatului Unit

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si