Printre măsurile de siguranță dispuse, se află și verificarea detaliată a fiecărui mijloc de transport care iese din regiune, dar și verificarea tuturor persoanelor care se deplasează în regiune.

Citeste si: Aproximativ 300 de crime sunt investigate de ONU în Ucraina

"Constatăm cu regret că aceste măsuri restrictive au fost introduse după patru zile din data când Tiraspolul a anunţat despre simplificarea mecanismului de liberă circulaţie pentru perioada sărbătorilor pascale.

Notăm că prin această abordare se reinstituie regimul de autoizolare a regiunii, cu instituirea de restricţii aplicate anterior de Tiraspol pe perioada pandemică (16 martie 2020-30 aprilie 2021), limitarea semnificativă şi injustă în drepturi şi libertăţi a locuitorilor de pe ambele maluri, identificarea unei justificări pentru a intensifica în mod ilegal prezenţa infrastructurii posturilor de control în lipsa acceptului Comisiei Unificate de Control şi a institui diverse bariere în calea liberei circulaţii a cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Războiul Rusia- Ucraina ziua 63. Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra regiunii Herson. Zelenski acuză Rusia că destabilizează Transnistria

Armata rusă spune că a preluat controlul asupra regiunii Herson

Războiul Rusia- Ucraina ziua 63. Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson. O serie de explozii au fost auzite în primele ore ale zilei de miercuri în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina.

Citeste si: VIDEO- Moldova convoacă CSAT, după noi explozii în Transnistria. Un oficial rus "pune tunurile" pe România

Armata Federaţiei Ruse afirmă că a făcut  cuceriri teritoriale importante  în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson. În pofida afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson. 

Citeste si:  Ce spune Vladimir Putin despre situația din Mariupol

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si