Directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, spune că dacă ANT nu va opera respectivele modificări şi dacă nu va sancţiona persoanele responsabile de acea măsură, atunci va în judecată autoritatea, căreia îi va cere despăgubiri de 1 milion de euro.

Turoperatorul acuză că ANT a ales să publice o listă de agenţii cărora li s-a retras licenţa sau au intrat în faliment, dar pe aceaaşi listă sunt puse agenţii care au radiat puncte de lucru.



"Ne afectează imaginea să fim puşi pe aceeaşi listă cu firma care au intrat în faliment.(…) Cerem ANT ca în 24 de ore să facă rectificare şi să trimită un comunicat prin care să îşi asume ceea ce a făcut, faptul că a creat panică în piaţă, a dezinformat şi a deformat realitatea ”, a spus Pandel, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Pandel acuză “modul incompetent” în care ANT a transmis această informaţie în piaţă.

“Nu este posibil ca o autoritate să transmită o informaţie în piaţă care să creeze panică şi care să afecteze imaginea unor touroperatori sau ale unor agenţii care an de an demonstrează că sunt competente, demonstrează că aduc la stat taxe şi impozite, plătesc sume uriaşe
”, a menţionat şeful Christian Tour.

El este foarte sigur că pe acea listă sunt şi agenţii care nu trebuiau să se afle acolo.


Sunt 2.000 de agenţii, din acestea poate au fost două falimente în ultimul an, dar nu poţi să arunci cu noroi în toate. De fapt, ce anume se doreşte? Există vreun interes sau este incompetenţă? ”, se întreabă Pandel.

Reprezentantul turoperatorului a argumentat că, din 2010 şi până în prezent, a relocat nouă puncte de lucru din 40-50 în total.

Christian Tour a dat câteva exemple în acest sens, precizând că una din agenţiile firmei din Deva a fost mutată pe aceeaşi stradă, iar punctul de lucru de pe Calea Dorobanţilor din
Capitală a fost transferat în mall-ul Promenada, însă vechile agenţii apar în listele ANT.

“Dacă ANT nu va reacţiona, noi am ales să mergem în instanţă şi să cerem daune de un milion de euro ”, a avertizat Pandel.

Potrivit Christian Tour, autoritatea un face decât să scadă încrederea turiştilor în agenţiile româneşti.

“De ce nu puteau cei de la ANT să facă liste separate, cu firmele intrate în insolvenţă sau faliment, altă listă cu agenţiile care şi-au relocat din sedii şi altele cu cele care nu au actele necesare funcţionării? Lista ANT este o deformare a realităţii, iar agenţiile au de suferit, se creează un zvon greu de oprit”, a menţionat Pandel.

Agenţia Christian Tour, controlată de fraţii Cristian şi Marius Pandel, este cea mai mare agenţie de turism din România, cu vânzări anul trecut de 246,7 milioane lei.

Autoritatea Naţională pentru Turism a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise firmelor din turism care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.

Orice agenţie de turism este obligată să încheie o poliţă de asigurare împotriva insolvenţei sau a falimentului şi să facă dovada existenţei acestei poliţe.

Aceste poliţe acoperă despăgubiri de 10.000 de dolari, în cazul agenţiilor de turism detailiste, fie 50.000 de dolari pentru touroperatori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si