47.000 de locuințe au rămas fără curent în Michigan, după ce zăpada abundentă și vântul puternic au lovit puternic la finalul săptămânii trecute.

Potrivit meteorologilor, în Franţa, o furtună tropicală va lovi Insula Reunion, zonă care a fost deja pusă sub cod roșu de ciclon.

Ciclonul Belal ar putea avea efecte devastatoare în vestul Europei

Autoritățile le-au recomandat cetățenilor să rămână în locuințe sau într-un loc sigur.

Ciclonul care a fost numit Belal, ar putea venu vânt cu viteze între 200 și 250 de kilometri pe oră. Specialiștii spun că vor urma apoi ploi abundente.

În Canada, în cea de-a doua zi consecutivă, cetățenii au fost rugați să-și reducă consumul de energie electrică. Țara se confruntă cu cel mai puternic îngheț din ultimii 50 de ani: în zonele Alberta și Columbia temperatura a ajuns la minus 36 de grade.

În Franța, nici măcar serviciile de urgență nu au voie să iasă afară. Insula Reunion, care aparține de Franța în Oceanul Indian, a fost pusă sub cod violet, nivel superior celui roșu, după anunțul venirii ciclonului Belal.

Citește și: VIDEO- Primăvara se întoarce doar pentru o zi. Maximele vor ajunge până la 11 grade Celsius

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„O alertă violet intră în vigoare la ora 6:00 dimineaţa- pericol iminent! Rămâneţi în casă şi fiţi informaţi! Nu ieşiţi afară sub nicio formă”, a postat pe X prefectul insulei, Jerome Filippini.

La Paris, premierul Gabriel Attal, şi ministrul de Interne, Gerald Darmanin, au mers în vizită la celula de criză din Place Beauvau pentru a vedea care este evoluţia situaţiei din Reunion, potrivit Digi24.ro. 

„Gândurile mele se îndreaptă către locuitorii din La Reunion, care au fost loviţi de un ciclon teribil. Mulţumesc tuturor funcţionarilor noştri publici care sunt la datorie pentru a-i proteja pe concetăţenii noştri. Naţiunea este solidară”, a postat noul premier pe contul său X. 

Citește și: Vremea se încălzește surprinzător. Unde se vor înregistra temperaturi de primăvară?

Gerald Darmanin i-a sfătuit totodată pe locuitorii din Reunion „să nu iasă, să nu călătorească”.

Ministrul Forţelor Armate, Sebastien Lecornu, a scris pe X că forţele armate din zona sudică a Oceanului Indian sunt gata să intervină în sprijinul forţelor de securitate civile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Jerome Filippini a spus izolarea care a intrat în vigoare duminică seara în Reunion și ar putea ține până marţi dimineaţa. Directorul interregional al Meteo France, Celine Jauffret, a vorbit pentru BFMTV că se aşteaptă ca condiţiile meteo să fie tot mai rele spre sfârşitul nopţii, dar această situație ar putea să se schimbe în continuare.

Citește și: VIDEO- Hotelul de gheață prinde contur. Turiștii pot avea parte de o experiență unică

„Ne aşteptăm ca vântul să ajungă la 200 km/h pe coastă şi la peste 250 km/h în zonele înalte”, a spus ea, afirmând că „nivelul de ameninţare este foarte ridicat”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si