Ciclonul puternic a distrus țări precum Germania și Austria. Fenomenul este pe cale să devasteze și România. Umiditatea mare a aerului mai rece sosit dinspre centrul Europei și temperaturile extrem de ridicate din Ardeal au făcut ca furtunile să fie foarte violente. Vijeliile, grindina și ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe orașe, special în județul Alba.

Citeste si: COD ROȘU de inundații în România

Ciclonul periculos pune stăpânire pe teritoriul României

Începând cu data de azi, ciclonul este poziționat în estul Mării Negre, dar aria de presiune joasă este mult mai extinsă. Meteorologii anunță vreme instabilă în tot estul Europei, de la nord până la sud.

Citeste si: România, sub amenințarea ciclonului format în Marea Neagră

ciclonul periculos vine în românia
Ciclonul care a făcut prăpăd.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Jumătatea de vest a continentului este sub acţiunea unui anticiclon poziţionat peste Arhipelagul Britanic. Fenomenul aduce vreme frumoasă şi liniştită pe suprafeţe foarte extinse. Totuși, la noi în țară ploile torenţiale cu tunete şi fulgere se vor extinde treptat de la vest către est. Din cauza faptului că temperaturile sunt foarte ridicate, instabilitatea atmosferică va fi foarte mare.

ANM a emis un cod portocaliu de furtuni, valabil până mâine dimineață, pentru trei sferturi din țară.

Va fi grindină, vijelii şi cantităţi mari de apă, astfel că riscul de inundaţii este foarte ridicat.

Citeste si: Cum va fi vremea în vara aceasta. Prognoza meteo pentru iunie, iulie și august 2021

Se vor emite avertizări de tip nowcasting cod roşu în zonele în care cantităţile de apă acumulată vor trece în timp scurt de 80 l/mp.

Cea mai mare parte a României rămâne sub cod galben până miercuri la prânz.

Masa de aer foarte cald care a dominat ţara în ultimele săptămâni va fi înlocuită cu una mai răcoroasă. Vremea liniștită revine de la mijlocul acestei săptămâni.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 15 iulie 2021: Vin ploile! Unde va fi în continuare caniculă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si