UPDATE. Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața două avertizări COD GALBEN de ploi și ninsori. Ninsorile moderate cantitativ vor afecta zona Carpaților Meridionali, apoi jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei (vezi harta mai jos)  

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 20 – 20 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în nordul Olteniei și în zona montană aferentă, până la altitudini de 1400 m, va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

HARTA

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 00 – 20 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: predominant ninsori moderate cantitativ

La începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm.
În zona deluroasă și montană a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte și se va depune polei.

Meteorologii de la ANM au emis o informare de  precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului valabilă până luni, 21 noiembrie, ora 18.00.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ciclon polar peste România

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

Primul episod de viscol din această iarnă

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte- în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare- începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele zile. ANM a anunțat zonele în care va ninge

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45...55 km/h.

meteo anm

Meteorologii de la ANM au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului valabilă până luni, 21 noiembrie, ora 18.00.

[Sursa foto: Twitter]

Sâmbătă dimineață, ANM a emis mai multe avertizări nowcasting COD GALBEN de intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 55...75 km/h  - valabile local în județele Buzău și Harghita.

A nins pe Transfăgărășan

Strat de câțiva centimetri pe Transfăgărășan. A nins în de vineri dimineață. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Episodul ăsta de stinge deja, a început să plouă, iar de mâine (sâmbătă – n.r.). va fi din nou soare. În continuare se va circula pe Transfăgărăşan, noi credem că nu ll vor închide, iar vremea îşi va reveni. Cei care vor s urce pe munte cu siguranţă vor avea nevoie de colţari, e necesar echipament de iarnă”, a declarat, pentru  News.ro, şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Citește și:  Schimbare radicală a vremii începând din weekend

„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi    precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă    şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.

Citește și:   O familie s-a rătăcit în masivul Ceahlău

Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si