MIHAI TIMU, METEOROLOG: "dinspre zona Altanticului s-a generat sisteme bogate in umezeala, asociate unor cicloni care au avansat foarte rapid."

Vremea face prapad prin Europa! In Olanda, vantul sufla atat de tare incat oamenii sunt doborati pe strada ca niste popice. Pe bicicleta sau pe jos, sunt spulberati de vantul care sufla cu o viteza foarte mare.

Autoritatile au anuntat decesul a 3 persoane pana acum.

Ministerul roman de Externe a trimis deja atentionare pentru cei care doresc sa calatoreasca in Olanda. Aici este in vigoare cod portocaliu de vant puternic si furtuna. Meteorologii olandezi spun ca vantul ajunge la o viteza de pana la 120 de kilometri la ora. In zonele de coasta, chiar mai mult. Aproximativ 260 de zboruri au fost anulate numai pe un aeroport din Amsterdam.

Tomberoane sau containere sunt spulberate de vantul naprasnic, in timp ce copacii au fost smulsi din radacini si aruncati peste masini. Pana si masinile de mare tonaj au fost spulberate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In Italia, vantul este atat de puternic incat smulge acoperisurile cladirilor.

MIHAI TIMU, METEOROLOG:  "deja ciclonul care a afectat zilele trecute Italia, partea centrala a Mediteranei a trecut aproape de zona geografica a tarii noastre, se afla in vestul Marii Negre."

Marea Britanie este si ea sub asediul iernii! Viscoleste si ninge abundent in multe regiuni ale Scotiei. Unele drumuri au fost deja inchise, iar utilajele de deszapezire lucreaza la foc continuu.

Chiar si asa, sute de persoane au ramas blocate in masini, in timpul noptii. Coloane de vehicule se intind pe mai multi kilometri.

Vantul sufla cu putere si in Germania, iar intr-un oras chiar au sunat sirenele care anunta dezastrele naturale.

MIHAI TIMU METEOROLOG: "din pacate, aceasta circulatie intensa la nivelul Europei va continua si la final de saptamana. in continuare vor fi la fel de multe precipitatii."

Meteorologii spun ca si in Romania vor fi precipitatii abundente...

MIHAI TIMU, METEOROLOG: "in zilele urmatoare, contam in continuare pe o circulatie foarte intensa la nivelul  europei, astfel incat noi pasaje frontale vor ajunge in tara noastra."

In afara de Olanda, ministerul roman de externe a mai emis atentionari de calatorie pentru Turcia, Germania si Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si