Jocurile de tip escape room au capatat, in ultimii ani, o mare popularitate si in tara noastra. De exemplu, o afacere de acest gen a fost infiintata pentru prima data la Timisoara in 2014, iar de atunci mii de clienti au trecut pragul "camerelor de evadare". Aici, tinerii au posibilitatea de a simti pe proprie piele ce inseamna supravietuirea contracronometru.

Managerii clubului de jocuri spun ca totul este gandit in asa fel incat tinerii sa nu aiba de suferit.

In cazul unui incendiu iminent, exista iesiri de siguranta si stingatoare de incendiu, spun administratorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe tot parcursul jocului, clientii care sunt captivi in casa sunt urmariti de doi moderatori. In cazul in care unei persoane i se face rau si are nevoie de ajutor, angajatii intervin imediat.

Minorii pot fi insotiti doar de adulti, iar asta pentru ca indiciile pentru a evada nu pot fi deslusite de copii. Toate aceste reguli din "escape room" au fost impuse chiar de proprietarii afacerii, ca masuri suplimentare de siguranta.

Legislatia din Romania nu cuprinde si astfel de jocuri urbane. De pilda, Inspectoratul general pentru Situatii de Urgenta sustine ca astfel de societati nu au nevoie de aviz de securitate la incendiu, fiind vorba despre activitati desfasurate in incaperi de mici dimensiuni.

Asadar, exista riscul ca tragedia din Polonia sa se intample oriunde in lume. Desi polonezii au inchis ulterior 13 escape-room-uri din motive de siguranta, drama celor 5 adolescente care au murit in incendiu nu poate fi stearsa cu buretele.

Fetele aveau varsta de 15 ani, iar 4 dintre ele erau colege de liceu. Toate sarbatoreau ziua de nastere a uneia dintre ele. Conform legii poloneze, ele trebuia sa fie insotite de catre un adult, dat fiind ca erau minore, lucru care nu s-a intamplat. Jocul s-a transformat intr-o cursa pentru a-si salva vietile iar tinerele au murit asfixiate in camera din care trebuiau sa evadeze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si