Cinci alpiniști au fost uciși în urma unei furtuni violente, în timp ce urcau pe Muntele Elbrus, în Rusia. Salvamontiștii au declarat că este cea mai mare tragedie din ultimii ani, ce s-a întâmplat pe cel mai înalr vârf din Europa.

Alte 14 persoane au fost evacuate

Am putut salva 14 persoane. Ele au fost evacuate(...) cu maşini cu şenile şi preluate de către medici.

Din nefericire, cinci persoane au murit”, a anunţat pe mesageria Telegram Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

Dintre cei 14 supraviețuitori, doi au fost internați la reanimare, după cum a declarat Ministerul Sănătăţii din Kabardino-Balkaria, o regiune în care se află Elbrus. 

Citeste si: Salvamontiştii anunţă o nouă ”zi de foc” şi un număr mare de accidente pentru această perioadă

Cei ce au supraviețuit suferă acum de degerături

Grupul era format din 19 alpiniști. Aceștia au rămas blocați, în cursul zilei de joi, la o altitudine de 5.300 de metri. 

Furtuna violentă le-a pus probleme până și salvamontiștilor. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Salvatorii au muncit în condiţiile cele mai dificile. Forţa vântului a atins între 40 şi 70 de metri pe secundă, erau precipitaţii puternice sub formă de ninsoare, iar temperatura a scăzut până la minus 20 de grade”, precizează Ministerul Situaţiilor de Urgenţă.

Una dintre de femei a murit chiar în brațele unui ghid. Acesta a fost cel care a coborât și care a anunțat autoritățile.

”Doi participanţi au murit de hipotermie”, declară tur-operatorul, iar apoi, ”în timpul coborârii, (alţi) doi participanţi şi-au pierdut cunoştinţa şi au fost putraţi până în tabăra Garabaşi, la 3.900 de metri (altitudine), unde au murit fără să-şi recapete cunoştinţa”.

Citeste si: Operațiune de salvare periculoasă a unui alpinist cu mâinile și picioarele rupte

VIDEO- Imagini de la operațiunea de salvare:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si