Close sidebar
Close sidebar

Cinci beneficii ale dovleacului pentru organism

Cinci beneficii ale dovleacului pentru organism. Cu siguranță nu știai până acum că dovleacul are foarte multe proprietăți și aduce multe beneficii organismului nostru. Iată cinci beneficii ale acestuia!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru organism, dovleacul aduce multe beneficii. Acesta conține, printre altele, luteină, beta-caroten, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier. Este bogat în proteine și fibre și este o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6.

Iată ce beneficii îți poate aduce dovleacul!

Dovleacul ajută vederea

Dovlecii conțin carotenoizi, compușii care dau culoarea portocalie. Unul dintre acești pigmenți este betacarotenul, care este transformat parțial în vitamina A și oferă un avantaj pentru sănătatea ochilor.

Citeste si: Cum poți avea parte de weekend-uri încărcate cu energie pozitivă?

Consumul de dovleac protejează împotriva apariției degenerării maculare, afecțiune ce apare odată cu înaintarea în vârstă.

Consumul de dovleac protejează pielea

Carotenoizii din compoziția dovleacului ajută la neutralizarea radicalilor liberi și nu lasă celulele canceroase să se dezvolte, iar asta ajută la menținerea pielii sănătoase și previne îmbătrânirea prematură.

Ajută în curele de slăbire

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dovleacul este o sursă bogată de fibre, dar cel mai important, are un conținut foarte scăzut de calorii. Consumul de dovleac îți oferă sațietate și nu kilograme în plus.

Citeste si: Beneficiile și contraindicațiile gutuilor: Cine nu ar trebuie să le mănânce?

Datorită conținutului ridicat de fibre, dovleacul ajută și la diminuarea poftei de mâncare, iar asta ajută la o siluetă de invidiat.

Dovleacul previne febra musculară

Consumul de dovleac ajută evitarea febrei musculare. De asemenea, te ajută să păstrezi mușchii funcționali la un nivel maxim, chiar și după ce antrenamentul fizic s-a încheiat.

Dovleacul consumat înainte de efort te ajută să previi instalarea durerilor musculare de a doua zi.

Reduce riscul de aparitie a diabetului

Dovleacul conține substanțe care ajută la absorbția glucozei în țesuturi și la menținerea acesteia la un nivel optim și poate fi de ajutor în prevenirea apariției diabetului de tip 2.

Citeste si: 6 beneficii ale vitaminei D

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI