Medicul Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, a anunțat că în momentul de față sunt internați opt copii infectați cu covid-19.

Din nefericire, cinci dintre aceștia sunt internați pe secția de ATI, aflandu-se în stare gravă, cu vârste cuprinse între 3 zile și 17 ani.

Alți trei copii sunt internați pe secția tampon a spitalului, acolo unde sunt internați copiii suspecți de covid-19. Fiecare primește un tratament individual, dar care respectă schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătății.

"Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia tampon COVID, în saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie 3.  În principiu ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali. De obicei, sunt probleme neurologice, cu tetrapareze, cu retard neuro psiho-motor, cu probleme cronice, aşa avem doi pacienţi, şi restul nu au comorbidităţi”, a declarat dr. Diana Antăluță.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre un posibil lockdown. Ce îi așteaptă pe români din septembrie

Simptomele valului patru diferă de simptomele existente în celelalte valuri pandemice.

Acum simptomele la copii sunt respiratorii, pe când la început, simptomele erau unele de ordin digestiv. Medicul îi sfătuiește să se vaccineze, atât ei, cât și copiii cu vârste de peste 12 ani și să nu le administreze medicamente fără avizul unui medic specialist.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Automedicaţia nu face bine niciodată, nu contează că este sau nu o infecţie cu virusul Sars Cov 2. De obicei, mai ales în privinţa copiilor, când apare o simptomatologie de orice fel, ne adresăm unui medic. Fie că este medicul de familie al copilului, fie că este un medic pediatru, ne adresăm unui specialist şi urmăm sfaturile acestuia", a explicat dr. Antăluţă. 

Citeste si: Autoritățile fac pregătiri pentru valul patru Sars-Cov-2. Mihăilă: „Avem disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă adulţi, iar pentru copii pot fi puse la dispoziţie 110 paturi ATI”

Evoluţia stării de sănătate a copiilor cu COVID- 19 internaţi în secţia de ATI, imprevizibilă.

Medicii nu știu cum va evolua o afecțiune de care copilul suferea înainte de infectarea cu covid-19, și nici cum va evolua infecția propriu zisă. Însă medicii fac tot posibilul ca evoluția să fie una favorabilă pacientului.

”Tratamentele sunt individualizate de la un pacient la altul, acţionăm cu toate liniile terapeutice pe care le avem la îndemână în funcţie de patologie, de complicaţii,  nu vă pot spune o regulă pentru că nu avem", a spus medicul.  

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Prima localitate din România care a intrat în scenariul roșu. Noi restricții anti-COVID, în vigoare de azi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si