Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei
Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei. Iată care sunt beneficiile consumului de struguri asupra organismului!
Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei. Strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de struguri!
Există peste 60 de tipuri de struguri, toate foarte bogate în antioxidanți și nutrienți, ajutând la reducerea inflamației, protejarea inimii, îmbunătățirea vederii, a articulațiilor și funcțiilor creierului.
A început sezonul strugurilor românești, albi, roze sau negri, toate soiurile sunt un izvor de sănătate pentru organism. Potrivit specialiștilor acestea sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, între 43 și 53, în funcție de soi, iar aportul caloric este și el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame.
Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sucul de struguri, care mai este denumit și nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate.
Începând cu luna august și până la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor românești.Specialiștii recomandă consumul de struguri, deoarece aceștia protejează sistemul cardiovascular. Totodată, în compoziția strugurilor, în special în strugurii negri, se găsește cel mai puternic antioxidant și anume resveratrolul.
Citeste si: Beneficiile consumului de smochine. Include-le în dieta ta si bucură-te de energie
Mai mult, strugurii conțin antioxidanți și substanțe active care ajută în mod direct la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Se consumă cu tot cu coajă și sâmburi și pot fi introduși în cure de detoxifiere, fie în formă de suc ori în stare pură. Totodată, strugurii sunt bogați în apă, iar acest lucru ajută la menținerea nivelului optim de hidratare și la un tranzit intestinal sănătos.
Vitaminele din compoziția strugurilor ajută la protejarea pielii și implicit la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură. Din acest motiv, strugurii sunt adesea folosiți în tratamente cosmetice. Strugurii sunt un furnizor de tonus și energie datorită vitaminei B, dar și a glucidelor din compoziție.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Toxiinfecţia alimentară: La ce trebuie să fim atenţi în perioada verii?
De asemenea, strugurii sunt o sursă considerabilă de fructoză și glucoză, dar și zaharuri ușor de asimilat de către organism. Consumul de struguri crește secreția de serotonină, supranumit și hormonul fericirii, iar asta spulberă orice tensiune nervoasă.
Datorită aportului de resveratrol, dar și de picnogenol, substanță ce are rol în procesul de antioxidare, consumul regulat de struguri negri ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.