Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei. Strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de struguri!

Există peste 60 de tipuri de struguri, toate foarte bogate în antioxidanți și nutrienți, ajutând la reducerea inflamației, protejarea inimii, îmbunătățirea vederii, a articulațiilor și funcțiilor creierului. 

Ce beneficii are consumul de struguri asupra organismului?

A început sezonul strugurilor românești, albi, roze sau negri, toate soiurile sunt un izvor de sănătate pentru organism. Potrivit specialiștilor acestea sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, între 43 și 53, în funcție de soi, iar aportul caloric este și el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame.

Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

[Sursa foto: PixaBay]

Sucul de struguri, care mai este denumit și nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate.

Începând cu luna august și până la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor românești. 

De ce este recomandat să consumăm struguri?

Specialiștii recomandă consumul de struguri, deoarece aceștia protejează sistemul cardiovascular. Totodată, în compoziția strugurilor, în special în strugurii negri, se găsește cel mai puternic antioxidant și anume resveratrolul. 

Citeste si: Beneficiile consumului de smochine. Include-le în dieta ta si bucură-te de energie

Strugurii detoxifică organismul

Mai mult, strugurii conțin antioxidanți și substanțe active care ajută în mod direct la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Se consumă cu tot cu coajă și sâmburi și pot fi introduși în cure de detoxifiere, fie în formă de suc ori în stare pură. Totodată, strugurii sunt bogați în apă, iar acest lucru ajută la menținerea nivelului optim de hidratare și la un tranzit intestinal sănătos.

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

[Sursa foto: PixaBay]

Consumul de struguri previne îmbătrânirea

Vitaminele din compoziția strugurilor ajută la protejarea pielii și implicit la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură. Din acest motiv, strugurii sunt adesea folosiți în tratamente cosmetice. Strugurii sunt un furnizor de tonus și energie datorită vitaminei B, dar și a glucidelor din compoziție. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: Toxiinfecţia alimentară: La ce trebuie să fim atenţi în perioada verii?

Strugurii au efect anti stres

De asemenea, strugurii sunt o sursă considerabilă de fructoză și glucoză, dar și zaharuri ușor de asimilat de către organism. Consumul de struguri crește secreția de serotonină, supranumit și hormonul fericirii, iar asta spulberă orice tensiune nervoasă.

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei

[Sursa foto: PixaBay]

Strugurii protejează vederea

Datorită aportului de resveratrol, dar și de picnogenol, substanță ce are rol în procesul de antioxidare, consumul regulat de struguri negri ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si